Delft,
18
februari
2021
|
11:53
Europe/Amsterdam

Sustainable College Tour 2021 van 1 tot en met 5 maart

Studievereniging FMC organiseert jaarlijkse duurzaamheidsweek

Op maandag 1 maart gaat de Sustainable College Tour 2021 van start, de jaarlijkse duurzaamheidsweek van Studievereniging FMC.  Thema dit jaar is Sustainable Future met een programma vol online gastcolleges, workshops en een collegetour, met onder andere Twan Huys! Zorg dat je er bij bent!

Programma
Voor elke opleiding zijn er bijpassende colleges te volgen, voor elke Inholland-student is er een interessant college! Neem alvast een kijkje naar het programma en blijf op de hoogte door @sustainablecollegetour te volgen op Instagram. Daar delen we ook meer informatie over onze gastsprekers. Benieuwd naar het programma?
 

Uitgelichte gastcolleges
Hortiheroes | 3 maart 16.00 – 17.30 uur
Impact in de Food & Flower industrie met tech, talent en tuinbouw 

Wereldwijd impact maken en bijdragen aan gezondheid en geluk voor de snelgroeiende wereldbevolking. Dit is een uitdaging waar de Nederlandse Food & Flower industrie dagelijks aan werkt met passie, jarenlange expertise en hightech innovatie. We zijn ambitieus als het gaat om het duurzaam voeden en vergroenen van de wereld en staan tegelijk voor uitdagingen. Daarbij is samenwerking tussen gevestigde bedrijven, startups, kennisinstellingen en 'toekomstige helden' vanuit diverse opleidingen essentieel. 

De Nederlandse tuinbouw is een hightech sector en ontwikkelt de meest geavanceerde kassen en technologie, waarin gewassen, planten en bloemen kunnen groeien door minimale hoeveelheden water, fossiele energie, kunstmest en pesticiden te gebruiken. Met circulaire systemen waarbij reststromen weer waarde krijgen en drones die op basis van vision technologie insecten bestrijden. Bovendien wordt er veel geïnvesteerd in de veredeling van meer resistente, gezondere en duurzame gewassen.

Benieuwd naar de uitdagingen en kansen voor jou om echt impact te maken in deze groeiende industrie? Wij geven een aantal tuinbouwinnovators het virtuele podium om enkele cases toe te lichten en zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. 

Sprekers: Maikel Hogervorst (Rijk Zwaan), Liesanne Wieleman (Thermeleon), Ted Duijvestijn (Duijvestijn Tomaten), Fabienne van der Klugt (HortiHeroes) en host: Matthijs van den Beukel (World Horti Center) 

Duurzaamheid in de transportwereld | Vrijdag 5 maart 15.00-16.00 uur
Nederland heeft enorme ambities als het gaat om het verduurzamen van de transportsector. Maar wat komt er eigenlijk allemaal van terecht? Bart Bakker is oud-luchtvaartstudent en tegenwoordig adviseur duurzaamheid  voor het openbaar vervoer bij de Gemeente Amsterdam. Hij neemt je mee in de wereld van beloven en vervolgens waarmaken: oftewel het samenspel tussen overheid en markt als het gaat om het veiligstellen van een duurzame toekomst.

 

Aanmelden voor Sustainable College Tour
Aanmelden kan door deel te nemen/lid te worden van het MS Team kanaal genaamd: Sustainable College Tour - Sustainable Future.

Meld je aan!

Krijg je een foutmelding bij de link? Ga dan naar 'Teams' toe in MS Teams. Druk vervolgens op 'Lid worden of team maken' en voer de code '1d35f69' in. Vervolgens krijg je melding als er een college begint. Je kunt ze natuurlijk ook noteren in je agenda.

Ben jij aanwezig bij de Sustainable College Tour dit jaar?

Tot dan!