Haarlem,
11
december
2020
|
09:36
Europe/Amsterdam

Tegenlicht meetup - Heeft ethiek een markwaarde?

Afgelopen woensdagavond vond in De Pletterij het debat plaats naar aanleiding van de Tegenlicht uitzending Goed Geld Verdienen. In deze uitzending van de VPRO werd de traditionele manier van bedrijfsvoering aan de kaak gesteld door onder andere economen en ondernemers. Het gaat de ondernemers niet alleen om op korte termijn geld te verdienen of alleen als doel hebben te groeien..In deze meetup kwamen drie sprekers aan bod : Arjo Klamer (econoom), Ruud Meijer (projectbegeleider Sociaal Ondernemen Haarlem) en Jürg Thölke (lector Authentic Leadership bij Inholland)

Jürg Thölke sprak onder andere over de bijdrage van onderwijs en de nieuwe vorm van onderwijs die hiervoor nodig is: "Wij moeten onze manieren van denken, leren, organiseren, samen werken en zaken doen heruitvinden. Onderwijs heeft daarin een belangrijke rol naar studenten toe maar moet zich zelf als systeem tegelijk ook herontwerpen."

"In Haarlem werken we bijvoorbeeld samen met gemeente en ondernemers op het Citylab Haarlem aan maatschappelijke transformatie. We omarmen de Sustainable Development Goals en circulariteit. We werken met studenten van verschillende disciplines aan lokale vraagstukken om deze ambities te vertalen. Zo leren studenten concepten te ontwerpen om Mantelzorgouders in Haarlem beter te informeren”