Haarlem,
18
maart
2020
|
17:19
Europe/Amsterdam

Thuis online én veilig aan de slag? Wij helpen je op weg!

Platform Online Onderwijsondersteuning live voor studenten en docenten

shutterstock_168737069

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus werken we nu met name online. Daarom hebben we het platform Online Onderwijsondersteuning live gezet. Hier vind je informatie over de mogelijkheden van online onderwijs en je kunt er met je vragen terecht. Heb je leuke ideeën, tips of ervaringen met online onderwijs? Deel ze dan via het platform.

Op het platform kunnen studenten én docenten kennis delen en ophalen. Het platform, dat we stap voor stap uitbreiden, bevat onder andere (informatie over) apps die je kunt gebruiken voor je overleg of je projectgroepen.

Veilig thuiswerken en studeren met je eigen laptop of pc
Werk je thuis op je eigen pc of laptop? De Sway Werk gemakkelijk en efficiënt thuis met je privé-apparaat helpt je op weg met tips en tricks zodat je thuis veilig kunt werken en net als op school bij al je bestanden kunt. Deze Sway is dus niet bedoeld voor collega's of studenten die werken met een Inholland-laptop.

Phishing en cybercriminaliteit: wees alert!
In tijden van crisis slaan ook cybercriminelen toe. Wees alert! Wat kun je doen en waar moet je op letten?

  • Maak gebruik van een vertrouwd en beveiligd (wifi)netwerk.
  • Houd rekening met een langere reactiesnelheid door capaciteitsproblemen, waardoor applicaties trager kunnen werken.
  • Wees alert op phishingmails en valse e-mails omtrent het coronavirus. Ontvang je een verdachte e-mail? Meld dit dan bij het Servicepunt. Ga nooit in op de phishingmail en klik nergens op.
  • Klik niet op links in verdachte e-mailberichten, open geen onbekende bijlagen en vul geen gegevens in bij e-mailberichten die je niet verwacht of van een onbekende afzender zijn.
  • Ga bewust om met informatie thuis en wat je bespreekt in berichten-apps of tijdens een videoconference.

Kom je iets verdachts tegen? Meld het dan direct via het Servicepunt.