Rotterdam/Haarlem,
04
november
2020
|
14:31
Europe/Amsterdam

Toerismestudenten halen meer dan 5500 euro op voor goede doelen

Met vier bijzondere toeristische congressen op maandag 2 november bij Inholland Rotterdam en Haarlem hebben studenten van de minor Hospitality Management meer dan 5500 euro ingezameld voor Stichting Ambulance Wens, Trees for All, Friendship Foundation en Stichting Vrienden van Puylagorge. Alle vier prachtige organisaties die het geld goed kunnen gebruiken. De congressen waren georganiseerd door derdejaarsstudenten Tourism Management.

Leestijd +- 6 minuten

Party on Demand - Rotterdam
Het evenementenseizoen van 2020 zag er anders uit dan we gewend waren. Door de coronacrisis bestond het dit jaar voornamelijk uit dansen vanuit je eigen woonkamer. Veel creatievelingen verzonnen coronaproof concepten, denk aan een online georganiseerd Tomorrowland. Om in te spelen op dit actuele onderwerp hebben studenten Tourism Management van Inholland Rotterdam het online congres Party on Demand georganiseerd. Alle opbrengsten zijn gedoneerd aan Stichting Ambulance Wens.

Tijdens het congres belichtten studenten de stappen die nodig zijn om in deze tijden een succesvol event te organiseren, de omschakeling naar online events in de filmindustrie. Ook deelden zij persoonlijke ervaringen en welke impact corona heeft op de evenementenbrache. In totaal keken 75 bezoekers mee naar dit congres. Een supermooi resultaat!

Het congres van de Toekomst - Rotterdam
Hoe ziet de wereld van toerisme er over vijf of tien jaar uit? Studenten nodigden diverse sprekers uit om deze vraag te beantwoorden aan de hand van bijvoorbeeld Extended Reality. Tim Nijland en alumnus Eileen 
Knijf namen de bezoekers mee in de voor- en nadelen van Extend Reality in de reiswereld. Albert Postma schetste scenario’s om een mogelijke toekomst van de reiswereld te laten zien. Peter Batenburg, expert in ruimtetoerisme, nam de bezoeker mee de ruimte in. In totaal volgden 121 bezoekers het congres.

Aan het einde van het congres werden de winnaars van de loterij bekendgemaakt. Een van de winnaars kreeg een weekendje weg cadeau. Een ander kreeg vrijkaartjes voor Pathé cadeau. De opbrengsten gingen naar het goede doel Trees for All. 

Team VolunTourism - Haarlem
Het thema van het eerste congres in Haarlem was VolunTourism over verantwoord vrijwilligerstoerisme, compleet met gastsprekers en een loterij. De opbrengst van 1510 euro ging naar de Friendship Foundation. Het klinkt ideaal, maar vrijwilligerstoerisme roept steeds meer vragen en discussies op. Is de bijdrage die vrijwilligers leveren wel echt positief?

Om deze en andere vragen te beantwoorden vertelden gastsprekers van KILROY, Local Happinez, Better Care Network Netherlands en Stichting Spots over hoe vrijwilligerswerk verloopt in hun organisatie en hoe dit op een verantwoorde manier in zijn werk gaat. Aanvullend volgden er presentaties van wee leuke en enthousiase studentsprekers. 

De organiserende studenten zijn tevreden over hun congres. "We sloten het congres af met de vraag: wie zou er na dit congres vrijwilligerswerk willen doen? Zeker 25 studenten willen dit graag gaan ondernemen, een mooi resultaat!"

Online congres ‘Toerisme in de Toekomst’ - Haarlem
Het online congres Toerisme in de Toekomst werd georganiseerd door studenten Leisure & Events Management in Diemen en  studenten Tourism Management uit Diemen en Haarlem. 

Gastsprekers waren Elsje van Vuuren en Britt de Bruin van het NBTC, Gerben Hardeman van het ANVR, Silvijn van Pinxteren van Leisureworkers en Janice Pullen, alumnus Tourism Management. Om extra interactiviteit te krijgen tussen de deelnemers en de sprekers hebben de studenten ook een quiz georganiseerd. "Uiteindelijk waren er 68 deelnemers en kregen we leuke en goede feedback van de studenten!" aldus de organiserende studenten. 

Met het inschrijfgeld van deze deelnemers, de verkoop van de lootjes voor de loterij en de sponsoractiviteiten, zoals de online bingo's en de pubquiz, is er een mooi bedrag van 1634,39 euro opgehaald voor de Stichting Vrienden van Puylagorge. Deze stichting zorgt voor de animatie voor kinderen met een beperking op een camping in Frankrijk. 

Bedankt!
Alle studenten bedanken de gastsprekers die hun verhaal met de bezoekers hebben willen delen, de sponsoren, de docenten en natuurlijk alle bezoekers van het congres. Zonder hen waren de congressen niet zo’n succes geweest.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.