Haarlem,
18
oktober
2019
|
13:13
Europe/Amsterdam

Toerismestudenten organiseren creatieve vakantiebeurzen bij Inholland Haarlem

Inholland Haarlem was alvast in de vakantiestemming door de creatieve vakantiebeurzen van de eerste- en tweedejaarsstudenten Tourism Management. De tweedejaarsstudenten presenteerden ’s ochtends op de beurs een innovatief en duurzaam product, dat ze in opdracht van TUI Nederland hebben ontwikkeld. ’s Middags waren de eerstejaarsstudenten aan de beurt om hun ideeën over een creatieve en duurzame oplossing voor de problemen met overtourism voor de vier EK-steden Dublin, Rome, München of Londen te laten zien.

Publieksprijs voor Discover your Love
De tweedejaarsstudenten hadden innovatieve concepten bedacht, mooie websites ontwikkeld en creatieve stands opgebouwd. Van een loyaliteitsprogramma gericht op het bevorderen van duurzaam toerisme, een culinaire trein-rondreis door Europa tot een nature tracking reis via app door Scandinavië. De winnaar van de publieksprijs was Discover your Love. De studenten van deze projectgroep hadden een cruise voor mensen met het syndroom van Down en hun mantelzorgers ontwikkeld. Een mooie en sociale keuze, niet alledaags en getuigend van een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Aanpak eerstejaarsstudenten overtourism
Nieuw was dit jaar de insteek voor de eerstejaarsstudenten om een creatieve oplossing te vinden voor overtourism in grote Europese steden. Het winnende team maakte een QR-code om overtourism op het EK 2020 te voorkomen. Met behulp daarvan kun je toeristen spreiden, OV in het EK-ticket opnemen en juist activiteiten organiseren die buiten het centrum plaatsvinden. Ilona van der Heiden, docent toerisme, vertelt: “Ze hebben mooie ideeën uitgewerkt met een originele invalshoek. Er was veel interactie en enthousiasme en je werd professioneel te woord gestaan bij de stands. De nieuwe generatie Tourism Management Inholland Haarlem heeft haar visitekaartje afgegeven. We zijn onder de indruk van de inzet, creativiteit en inzichten! En extra leuk dat er ook ouders kwamen kijken bij de vakantiebeurs.”

De studenten vonden het fijn om aan dit project te werken. Eerstejaarsstudent Amber: “Ik heb eerst het mbo gedaan, richting toerisme en ben net gestart met deze hbo-opleiding. Ik merk dat je nu sneller de diepte in gaat en dat vind ik een mooie uitdaging. Ik vind het erg leuk om in mijn nieuwe studie al zo snel te werken aan een concreet project in een groepje. Zo leer je je nieuwe klasgenoten ook sneller en beter kennen.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.