19
maart
2021
|
11:11
Europe/Amsterdam

"Tot mijn verrassing kreeg ik direct energie van de opleiding"

Jannie Bruinsma is 47 jaar en kwam terug in de schoolbanken voor de maatwerkopleiding Budgetcoach

Jannie Bruinsma ps

Als persoonlijk begeleidster ambulante dienst Gemiva-SVG groep, ondersteun ik mensen met een beperking in de thuissituatie.
Vanuit persoonlijke interesse heb ik op het gebied van financiën aan zelfstudie gedaan, maar mijn wens was om mijn kennis met een post-hbo opleiding te verdiepen.

De schoolbanken heb ik lang geleden achter me gelaten. Dus toen ik via mijn werkgever de kans kreeg om een opleiding Budgetcoaching, specifiek afgestemd op onze organisatie en cliënten te volgen, vond ik dat wel spannend. Zou het mij lukken om weer hele dagen in de schoolbanken te zitten? Dat ben ik, gezien het afwisselende en ambulante karakter van mijn werk, niet meer gewend.
Tot mijn verrassing kreeg ik direct energie van de opleiding: weer eens je hersenen kraken over nieuwe stof en vol overgave opdrachten maken. Ik ging er met steeds meer plezier mee aan de slag. Dat zie ik ook duidelijk in mijn reflectieverslagen terug.

Hoe was het om online lessen te volgen?
Na de eerste fysieke bijeenkomst waarin we op een bijzondere persoonlijke manier kennis met elkaar maakten, moesten we omschakelen naar online onderwijs. Maar ook dat is mij enorm meegevallen. Er ontstaan soms bijzondere situaties, zoals een deelnemer die tijdens de online les zijn tanden floste. Dat was zo grappig, het koste moeite niet telkens afgeleid te raken.

Welke onderdelen waren extra leerzaam in jouw ontwikkeling?
De thuis- en eindopdrachten hebben me behoorlijk wat tijd gekost en ik blijf rollenspellen spannend vinden, maar ook dat heeft me verder geholpen in mijn ontwikkeling.

Al plannen voor de volgende stap?
Met veel plezier breng ik het geleerde in de praktijk: ik ondersteun nu zeven cliënten bij budgetbeheer. Op naar de volgende stap in mijn loopbaan: professioneel budgetcoach.

Meer informatie?
Meer weten over de opleiding Budgetcoaching? Bekijk de website van Inholland Academy of neem contact op met Esther Lute via T: 06 2111 5501 of E: esther.lute@inholland.nl