Diemen/Haarlem/Rotterdam,
07
oktober
2019
|
11:00
Europe/Amsterdam

Tourism Management wordt partner van Tourism Plastic Pledge

Elk jaar belandt er ruim acht miljoen ton plastic in de zee. Uit onderzoek blijkt zelfs dat in veel regio’s hotelbezoekers veel meer plastic genereren dan een normale huishoudens. Daarmee draagt de toerismesector een belangrijke verantwoordelijkheid voor het reduceren van plasticvervuiling. En dus is het tijd voor actie! Op initiatief van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) Nederland is de Tourism Plastic Pledge gelanceerd. Samen met zo’n 100 bedrijven en onderwijsinstellingen belooft de Inholland-opleiding Tourism Management zich in te zetten voor het verminderen van plastic vervuiling op de bestemmingen.

Aandacht voor duurzaamheid, reduceren van vervuiling en verminderen van milieu-impact op bestemmingen: dit is continu 'top of mind' bij de opleiding Tourism Management. Miranda van Dam, coördinator van de minor Responsible Travel in Haarlem, heeft daarom namens Inholland deze 'pledge' getekend. "De toerismesector kan hier het verschil maken en het is belangrijk dat we nu de handen ineenslaan."

Opruimactie
Miranda geeft aan dat er zowel in het onderwijs als tijdens studiereizen veel aandacht voor is. Zo is er een concrete opruimactie gedaan met studenten in Costa Rica aan de Pacifische kust en voeren studenten impactmetingen uit op bestemmingen. Het is belangrijk dat de toekomstige professionals de urgentie en noodzaak zien om samen te werken aan dit maatschappelijke probleem. Lieke Teeuwen, teamleider in Haarlem, geeft aan dat dit niet alleen beperkt is tot de opleiding TM: "Aandacht voor plastic vervuiling en cross-sectorale samenwerking op alle vestigingen van Inholland om te komen tot innovatieve oplossingen, zou de kracht nog verder kunnen versterken."

De komende maanden wordt een concreet plan uitgewerkt met de partners, in samenwerking met MVO Nederland, de UNWTO (World Tourism Organisation) en de UN Environment en Ellen MacArthur Foundation.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.