Haarlem,
19
oktober
2018
|
09:54
Europe/Amsterdam

‘TUI meets locals’ beste themareis bij vakantiebeurs Inholland Haarlem

Tijdens de vakantiebeurs bij Inholland Haarlem waarbij studenten Tourism Management hun ideeën voor vakantiereizen presenteerden, kende TUI Nederland de eerste prijs van de tweedejaarsstudenten toe aan ‘TUI meets locals’, een productpresentatie van groep 5 uit klas 2a. Volgens TUI’s Education Coördinator Amrish Sardjoepersad won de groep puur op inhoud: “Vluchtelingen helpen tijdens je vakantie… Ja, dan héb je mij, en dan spreek ik ook namens heel TUI!”

Eerste- en tweedejaarsstudenten Tourism Management maakten er op woensdag 17 oktober een feestje van bij de jaarlijkse vakantiebeurs in de lounge van Inholland Haarlem. Alle zintuigen van de bezoekers werden gestreeld, en hoe! Van de heerlijkste tropische hapjes en aantrekkelijke filmpjes tot Argentijnse tangodansers… het was er allemaal!

Tweedejaarsstudenten
Het winnende idee TUI meets locals bestond uit een combinatie van een rondreis en vrijwilligerswerk in Griekenland. Als vakantieganger slaap je in een TUI-hotel gerund door de lokale bevolking, of bij de locals thuis. Je kiest voor een verblijf in Kyparissia, waar je schildpadden gaat helpen om het strand terug te vinden, of Athene. “Er zijn heel veel vluchtelingen in die stad. Je wordt ingezet om ze Engelse les te geven, activiteiten voor ze te organiseren of door te helpen met het bouwen van huizen”, lichtte Dominique Schut toe.

Groep 2 uit klas 2a presenteerde een 3D-beleving met behulp van een panoramacamera en had een prachtige maquette gefabriceerd, waarmee de derde (publieks)prijs werd gewonnen. Groep 4 van dezelfde klas speelde handig in op het thema duurzaam toerisme’door een ecohotel te situeren in Noordwijk. Michael Mol: “We gaan werken met gefilterd water dat we hergebruiken. Het hele hotel functioneert energie-neutraal. En we rekenen pas na je verblijf af, zodat je betaalt naar wat je verbruikt.”

Marc ten Haken en Tjalda Goes presenteerden met hun groep een compleet festivalpakket: “We bieden naast je ticket, overnachting en vervoer, ook extra optie zoals een poncho, lunchpakket, tent of matras. Dat bestaat nog nergens!” Ze gingen uiteindelijk aan de haal met de docentenprijs. Een andere groep uit klas 2c had met Dutch fit ook iets bedacht wat er nog niet is: een gezonde vakantiereis door Nederland in de vorm van een fietstour met een 'fitbit' (sporthorloge) voor Scandinavische toeristen. Dit plan was een tweede (publieks)prijs waard.

Eerstejaarsstudenten
De drie klassen eerstejaarsstudenten hadden elk een continent toegewezen gekregen: Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Ieder groepje vertegenwoordigde een land. Enthousiaste studenten spraken alle voorbijgangers aan en deelden zelf gemaakte flyers en exotische hapjes uit. Voor welk land ze dan ook hadden gekozen, bijna allemaal gaven ze als argument “omdat dit land nog niet bekend is bij toeristen, terwijl er wél veel te zien is!” Suriname vormde daarop een uitzondering: “Suriname is bij Nederlanders razend populair omdat het zo handig is dat er Nederlands wordt gesproken!”, aldus Christa Bijpot en Yara Hopman. “Daarnaast is het is een energiek land, met gastvrije mensen en prachtig weer. De natuur is waanzinnig mooi en er wordt goed mee omgegaan, want het is beschermd erfgoed.”

Kameroen werd vooral aangeboden aan een heel specifieke doelgroep: avonturiers en sportievelingen. Volgens Marit Joosten moet je de slechte infrastructuur voor lief nemen. “Je kunt wel het beste in het droge seizoen gaan, anders zak je voortdurend weg in de modder.”

Verder kwamen we te weten dat er in Cambodja een flinke dolfijnenpopulatie is en dat Madagascar een unieke ontwikkeling heeft doorgemaakt doordat het 165 miljoen jaar geleden losraakte van het continent Afrika. Met name het parfumeiland – waar zware orchideeën- en specerijengeuren hangen – is volgens Daphne Wildenberg een bezoekje waard.

Publieksprijzen
De groep Taiwan won uiteindelijk de publieksprijs voor beste schriftelijke communicatie, Cuba voor beste mondelinge communicatie en Gambia voor originaliteit. Andere eervolle vermeldingen gingen naar India, Kameroen, Madagascar en Suriname. Klas 1a verdiende met Azië het predicaat ‘beste continent’.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.