Diemen,
07
september
2018
|
10:29
Europe/Amsterdam

Unieke samenwerking TUI met studenten Tourism Management

De opleiding Tourism Management van Hogeschool Inholland is een bijzondere samenwerking aangegaan met TUI Nederland: in opdracht van deze reisorganisatie ontwikkelen studenten innovatieve producten. Afgelopen dinsdag ondertekenden Arjan Kers (general manager TUI Nederland) en Simone Groen-Roesink (manager Tourism Management) een samenwerkingsovereenkomst tijdens de kick-off van het project Innovation bij Inholland Diemen.

Dinsdag werd het startsein gegeven voor ‘Innovation’, het eerste project waar alle tweedejaars TM-studenten uit Rotterdam, Haarlem en Diemen aan deelnemen. Circa 280 studenten waren aanwezig bij de kick-off in de centrale hal waar docent Gijs de Graaff een toelichting gaf op het programma van de dag en Suzanne Goossen (manager Business Development & Innovation TUI Nederland) een presentatie hield over de inhoudelijke aspecten.

Bijzonder aan deze kick-off was niet alleen het feit dat er sprake was van een locatie-overstijgend project, maar vooral dat het project het resultaat is van een eerder ingezette samenwerking tussen Inholland en TUI Nederland. Beide partijen vonden het tijd om dit ook formeel te bekrachtigen met een samenwerkingsovereenkomst. Inholland is daarmee de eerste onderwijsinstelling waarmee TUI Nederland een dergelijke verbintenis aangaat. Naast betrokkenheid bij projecten voor eerste- en tweedejaarsstudenten en het aanleveren van stageplaatsen en afstudeermogelijkheden, zal TUI in de toekomst ook op andere momenten duidelijk aanwezig zijn in het curriculum.

Creative Future
Het project Innovation en de samenwerking met deze grote reisorganisatie sluiten naadloos aan bij het Inholland-thema Creative Future dat bij de opening van het nieuwe studiejaar is gepresenteerd. Onze studenten, pioniers in de creatieve industrie, komen met innovatieve oplossingen voor actuele en toekomstige vraagstukken van opdrachtgever TUI Nederland.

De studenten sloten de dag af door een pitch te geven ten overstaan van vertegenwoordigers van TUI en docenten van de opleiding Tourism Management. Ze kregen direct te horen of ze in aanmerking kwamen voor een ‘Go’ of ‘No Go’.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Stefan
18
September
2018
Inderdaad erg leuk en spannend dat onze instelling (2e jaars leerling
TMN) samen gaat werken met de grootste touroperator van NL. Ik ben zeker voor deze samenwerking en wat beide voor elkaar kunnen betekenen. Jammer vind ik wel dat alle leerlingen een clausule moesten ondertekenen om zo niet met het verzonnen product op een andere manier naar buiten te treden. Bij niet tekenen zou het verzonnen product ook niet door TUI worden beoordeeld.