Naaldwijk,
13
november
2019
|
07:30
Europe/Amsterdam

Tweede mini-college voor vroege vogels: Urban Farming

Woensdag 4 december, World Horti Center Naaldwijk

De wereldbevolking groeit gestaag door; in 2050 telt de aarde ruim 10 miljard bewoners. Tegelijkertijd neemt de trek van het platteland naar de grote steden toe. In krap 30 jaar neemt de wereldbevolking toe met 2 miljard mensen. Hoe gaan we het voor elkaar krijgen om iedereen te voorzien van voldoende gezond, vers en duurzaam voedsel. Is urban farming een mogelijke oplossing?

Woensdag 4 december organiseert de opleiding Tuinbouw & Agribusiness voor de tweede keer een mini-college voor vroege vogels in het World Horti Center. Van 08.30 tot 09.30 uur vertellen Jelmer Huizinga, export manager bij Codema, en Roel Chin-Kon-Sung, docent Tuinbouw & Agribusiness, over de mogelijkheden van urban farming. Zij gaan graag met de deelnemers hierover in gesprek hierover.

Wat zijn over de (on)mogelijkheden van urban farming? Welke nieuwe technologieën en systemen zijn hiervoor geschikt ? Kan urban farming voor landen als Singapore écht de oplossing zijn?

Geïnteresseerd? Meld je aan via robin.snoek@inholland.nl.

Over Codema
Door het bieden van wereldwijde professionele ondersteuning, continue innovatie en kennisuitwisseling wil Codema duurzame (voedsel-)productie toegankelijk maken. Met behulp van technologie en kennis creëert het bedrijf systemen en diensten voor tuinbouw activiteiten voor haar klanten, met als doel de best mogelijke return of investment in hoogwaardige voedselproductie met minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Praktische informatie mini-college

Wanneer:   Woensdag 4 december 2019
Tijd:            08.30 - 09.30 uur
Waar:          World Horti Center (Europa 1, Naaldwijk), bij Codema
Catering:     Koffie, thee en een broodje
Kosten:       Gratis
N.B.             Er is plek voor maximaal 25 personen. Aanmelden kan tot maandag 2 december!