Den Haag,
24
mei
2018
|
08:01
Europe/Amsterdam

Uitslag Nationale Studenten Enquête 2018 laat nog even op zich wachten

Net als veel van je medestudenten is de kans groot dat je tussen januari en maart de Nationale Studenten Enquête 2018 hebt ingevuld. Helaas laat de uitslag nog even op zich wachten. Dit heeft te maken met de strengere regels omtrent privacy die deze week op 25 mei van kracht worden. De uitslag van de NSE wordt dus niet deze maand, maar waarschijnlijk eind juni bekendgemaakt.

Door mee te doen aan de NSE heb je met een score aan kunnen geven wat je van je opleiding vindt en welke plaats deze verdient ten opzichte van andere hogescholen. Wij gebruiken de uitkomsten ook om onze opleidingen te blijven verbeteren.

Om rekening te houden met de nieuwe privacywetgeving, heeft de stichting Studiekeuze123, die de Nationale Studenten Enquête beheert, maatregelen moeten nemen om anders met de gegevensbestanden van de NSE om te gaan. De wet stelt namelijk strengere eisen nu, zo mogen gegevens niet herleidbaar zijn tot individuen. Inholland houdt zich vanzelfsprekend aan de nieuwe wetgeving.

Hogeschool Inholland en andere hogescholen, maar ook universiteiten, hebben evenwel vraagtekens gezet bij de maatregelen van stichting Studiekeuze123. De maatregelen zouden relatief veel nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van de uitslag.

Afgesproken is nu dat Studiekeuze123 meer gegevens levert en extra berekeningen maakt om de uitslag van de enquete representatiever te maken. Dit kost meer tijd en daarom is de levering van de uitslag uitgesteld tot eind juni.

“Vanuit Inholland zitten wij erbovenop”, laat collegevoorzitter Jet de Ranitz in een reactie weten. “Het is een lastige kwestie. Natuurlijk is het borgen van privacy van het hoogste belang, maar de interpretatie mag niet zo streng zijn dat we geen goed studentenoordeel terugkrijgen. We vinden het immers van groot belang te weten wat onze studenten van ons vinden. Als dat betekent dat alles nog eens goed moet worden bekeken, dan moeten we dat doen. Dit betekent dat de NSE-uitslag op zich zal laten wachten. “

Hoger Onderwijs Persbureau/redactie Inholland

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.