09
februari
2024
|
11:33
Europe/Amsterdam

Urban Leisure & Tourism Lab toegelaten als lid van het European Network of Living Labs

Certificate - Urban Leisure & Tourism Lab

For English press here

Het Leisure & Tourism Lab (ULTL), met locaties in Amsterdam en Rotterdam, is geaccrediteerd als lid van het Europese Netwerk van Living Labs (ENoLL). Daarmee zijn zij het eerste lab gericht op toerisme en leisure dat is toegelaten tot dit netwerk, een bijzondere prestatie! ENoLL is de internationale, onafhankelijke non-profit organisatie van erkende Living Labs. Hun doel is het bevorderen van de wereldwijde ontwikkeling van Living Labs als open innovatie-ecosystemen op basis van co-creatie en grens- en sectoroverschrijdende samenwerking. In hun beoordeling van het ULTL zegt het ENoLL: “ULTL heeft een sterk en inclusief governancemodel en weet op doeltreffende wijze veel verschillende stakeholders te betrekken. Hun uitgebreide ervaring met het opzetten en leiden van een living lab wordt onderbouwd met overtuigende bewijzen.”

Ik ben trots dat wij als eerste lab op het gebied van leisure en toerisme zijn toegelaten tot ENoLL. Het is een erkenning voor ons werk van de afgelopen jaren en onze living lab methodieken. We hopen dat het lidmaatschap leidt tot nieuwe (inter)nationale projecten en partners, waarmee we kennis kunnen ontwikkelen, ook samen met onze studenten.

Ko Koens, lector New Urban Tourism, Hogeschool Inholland

Peggy van Schijndel, manager van het Kenniscentrum Creative Business: “Deze accreditatie door ENoLL is een mooie erkenning en waardering door externe partners en experts voor de manier van werken die we in de loop van de jaren hebben ontwikkeld: niet even snel onderzoek komen doen, maar langdurig bijdragen aan een gebied en een vraagstuk. Niet denken in quick fixes voor complexe problemen, maar interventies ontwikkelen die de betrokkenheid van alle stakeholders én hun inzicht in de complexiteit vergroten. Zo leren we ook over methoden van co-creatie en participatie. Afgelopen week startten opnieuw twee groepen van young professionals in deze labs, en die brengen vanaf het begin kennis in vanuit hun discipline, vanuit ervaringen in het werkveld, vanuit hun persoonlijke ervaring als bezoeker of toerist - én heel waardevol: regelmatig ook lokale kennis als bewoner.