Haarlem,
18
april
2019
|
15:10
Europe/Amsterdam

Veel animo voor Go International Market Inholland Haarlem

Als afsluiter van de International Week bij Inholland Haarlem vond op 18 april de Go International Market plaats. Een Meet & Greet voor studenten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. Wij vinden het belangrijk om onze studenten de mogelijkheid te bieden om een werk- of studie-ervaring in het buitenland op te doen en een internationaal netwerk te ontwikkelen.

Docenten en studenten van de opleidingen Business Studies, Finance & Control: Bedrijfseconomie, Sportkunde, Tourism Management en Social Work met internationale ervaring stonden klaar om alle vragen te beantwoorden. Uiteraard was ook het International Office aanwezig om meer informatie te geven over stagelopen of studeren in het buitenland.

Studenten over hun ervaring in het buitenland
Iris Buscher, student Tourism Management: “Ik volgde vijf maanden een Erasmus+ programma aan de Università degli Studi di Bergamo. Voorafgaand kon ik kiezen welke vakken ik wilde volgen met betrekking tot mijn studie. De avonturen, mix van culturen, het Italiaanse eten, de contacten: de vijf maanden in Italië waren een onvergetelijke ervaring. Ik heb een ervaringsverhaal geschreven over mijn studie in Italië en de derde prijs gewonnen van de Studenten Mobility Award 2018 van Erasmus+. Dat was een fantastische afsluiter.”

Elvira Koomen, student Sportkunde: “Op Bali heb ik vijf maanden stage gelopen bij de school Sjaki-Tari-Us. Deze kleine school is opgericht door een Nederlandse man speciaal voor kinderen met een mentale beperking. Het was een bijzondere ervaring, waarin ik veel geleerd heb. Ik kreeg een eigen klas en assisteerde de leraar, waardoor ik een warme band met de kinderen heb opgebouwd. Mijn project was gericht op sportpreventie. Ik heb workshops gegeven aan de leraren over het belang van sporten. Ook heb ik gymlessen bedacht, die we elke ochtend gedaan hebben met de kinderen. Het mooie is, deze gymlessen worden nog steeds gegeven. Naast dit alles was er ook nog tijd om het mooie eiland en de cultuur goed te ontdekken.”

Celine van Bohemen, student Tourism Management: “Ik heb bijna vijf maanden gestudeerd in Lillehammer aan de Inland Norway University of Applied Sciences or Høgskolen I Innlandet. Ik heb twee lectures gevolgd: Video Production en Visual Sociology (photography). In mijn eerste week was er een introductie met allerlei activiteiten om alle internationale studenten te ontmoeten. Dit is echt een aanrader. Zo leer je gelijk veel nieuwe mensen kennen. Ik vond de tijd omvliegen, ik heb een geweldige periode gehad in Noorwegen. Ik heb veel geleerd, vooral op persoonlijk vlak. Daarom kan ik iedereen die deze kans krijgt aanraden om het te doen.”

Meer informatie
Wil je meer weten over een stage of studie in het buitenland? Neem dan contact op met International Office: intoffice.haarlem@inholland.nl

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ananka van den Berg
18
April
2019
Hoi Inholland!

is het voor Dutch Students Abroad mogelijk om op deze markt te staan? we bemiddelen al jaren studenten van Inholland:)

Groet Ananka