Haarlem,
15
maart
2019
|
10:39
Europe/Amsterdam

Student én buitenlandcoördinator in de prijzen bij Erasmus+

Internationalisering bij Tourism Management in Haarlem op de kaart

Iris Buscher, studente Tourism Management van Inholland Haarlem, heeft met haar ervaringsverhaal over haar studie in Italië de derde prijs gewonnen van de Studenten Mobility Award 2018 van Erasmus+. Tevens heeft Kees van Tussenbroek, coördinator studie buitenland bij Tourism Management, de Ambassador Award ontvangen voor het uitzenden van meer dan 2000 studenten in het hoger onderwijs naar het buitenland. De awards zijn op maandag 11 maart op het ministerie van OCW uitgereikt in Den Haag.

Mobility Award
In Nederland gaan jaarlijks vele duizenden studenten met subsidie Erasmus+ voor stage of studie naar het buitenland. Om hun ervaringen te delen en anderen te inspireren, schreef het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training een wedstrijd uit voor studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Iris: “Ik volgde vijf maanden een Erasmus+ programma aan de Università degli Studi di Bergamo. Voorafgaand kon ik kiezen welke vakken ik wilde volgen met betrekking tot mijn studie. De avonturen, mix van culturen, het Italiaanse eten, de contacten: de vijf maanden in Italië waren een onvergetelijke ervaring. En het winnen van deze prijs voor mijn ervaringsverhaal is een fantastische afsluiter.” 

Ambassador Award
Kees van Tussenbroek, coördinator studie buitenland bij Tourism Management, heeft van Erasmus+ de Ambassador Award ontvangen. Hij heeft maar liefst 2000 studenten begeleid in hun traject naar het buitenland. Kees: “Internationalisering staat bij ons hoog op de agenda. In Haarlem werken we samen met meer dan 40 universiteiten en hogescholen in Europa. Zeker Scandinavië is nu erg populair onder onze studenten. Daarnaast hebben we ook partners in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Azië. Volgend studiejaar gaat ruim 60% van onze derdejaarsstudenten naar het buitenland. Door stage te lopen of te studeren in een internationale omgeving verbeteren studenten hun culturele, taal- en vakvaardigheden. Het verleggen van grenzen, het ontmoeten van studenten uit andere landen, alles zelf regelen. Hier leer je zoveel van; je komt als een ander mens terug.”

Kees van Tussenbroek, coördinator studie buitenland Tourism Management
"Door stage te lopen of te studeren in een internationale omgeving verbeteren studenten hun culturele, taal- en vakvaardigheden"
Kees van Tussenbroek, coördinator studie buitenland Tourism Management

Go International Market: 18 april 2019
Tijdens de International Week van 15 tot en met 18 april organiseert Inholland Haarlem de ‘Go International Market’ op donderdag 18 april van 14.30 tot 15.30 uur. In de centrale hal is er een leuke meet-and-greet voor studenten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. Docenten en studenten met internationale ervaring beantwoorden graag alle vragen. Naast Tourism Management zijn ook Business Studies, Finance & Control, Sportkunde en International Office op de markt vertegenwoordigd.

Ook naar het buitenland?
Wil je ook naar het buitenland, maar ben je niet in de gelegenheid om naar de Go International Market te gaan? Neem dan contact op met de coördinator Internationalisering van je opleiding en/of International Office of kom langs bij International Office op jouw locatie.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ronald Balder
05
May
2019
Prachtig stuk over Kees, die mij ook heeft geholpen bij de Erasmus activiteiten anno 1992, laat-ie even weten wanneer hij weer in de buurt is in regio Compiègne / Parijs de komende maanden?
Groet, Ronald