Rotterdam,
14
juli
2020
|
10:13
Europe/Amsterdam

Verdien waardevol bij met sociaal werk of in de zorg!

Inholland en The Social Pact slaan de handen ineen

Doe je een zorgopleiding of studeer je Social Work? Maak dan snel kennis met The Social Pact voor een bijbaan waarmee je goed verdient en die ook nog eens goed past bij je studie. Oftewel een waardevolle bijbaan voor op je CV waarbij je je studiekennis kunt toepassen in de praktijk en van betekenis kunt zijn voor de maatschappij. 

The Social Pact is  een jong uitzendbureau dat op initiatief van twee jonge ondernemers samenwerkt met scholen zorginstellingen en gemeenten 'aan een goede toekomst voor studenten en een gezonde maatschappij'. Ook Hogeschool Inholland werkt samen met dit uitzendbureau dat inspeelt op de tekorten aan personeel in de zorg en sociaal werk. Belangrijke partner is De Actieacademie van Inholland Rotterdam, waar studenten Social Work aan actuele vraagstukken werken. The Social Pact heeft meerdere plekken beschikbaar voor enthousiaste en gemotiveerde aanpakkers, die op zoek zijn naar een goed betaalde en relevante bijbaan.

'Waardevolle praktijkervaring opdoen naast je studie'
Max Walraven is medeoprichter van The Social Pact en vertelt over zijn missie (zie ook bovenstaande video). “Ik ben The Social Pact gestart met de missie om het personeelstekort in maatschappelijke sectoren terug te dringen met studenten die al in deze richting studeren. Hierdoor kunnen zij waardevolle praktijkervaring op doen naast hun studie.” De samenwerking van The Social Pact met Actieacademie is voor Max erg waardevol: “De opleiding Social Work is erg betrokken bij de onderwerpen in het maatschappelijk werkveld. Dit maakt het erg waardevol om samen met Actieacademie hierin het voortouw te nemen. Inholland is immers de opleider van het toekomstig talent.”

Een paar stappen voor op anderen
Volgens Max heeft een bijbaan via The Social Pact niet alleen het voordeel dat je praktijkervaring opdoet, biedt het ook perspectief voor de toekomst. “Nu een waardevolle bijbaan hebben tijdens je studie kan jou straks verder brengen. Als jij naast jouw studie altijd hebt geïnvesteerd in de juiste bijbanen, dan sta jij een paar stappen voor op anderen die voor eenzelfde functie willen solliciteren in de toekomst."
 

'Je hoeft niet te wachten op een diploma om ervaring op te doen in het werkveld'
Vanuit de opleiding Social Work zelf reageert teamleider Peter Kruys enthousiast. “We vinden het belangrijk dat studenten de kennis die zij op school opdoen, kunnen toepassen in de praktijk. Wanneer een student een relevante bijbaan heeft, kan hij makkelijker de koppeling maken tussen de geleerde stof op school en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Het is mooi als je studenten bewust kunt maken van het feit dat je niet hoeft te wachten op een diploma om ervaring op te kunnen doen in het werkveld.” Volgens Peter is het een win-winsituatie voor alle betrokken partijen: “Voor de organisaties die medewerkers nodig hebben, voor de studenten die werkervaring op willen doen en voor het onderwijs waar docenten en studenten beter de koppeling kunnen maken tussen theorie en praktijk.”

De bijbaan in de kinderopvang via The Social Pact heeft ervoor gezorgd dat ik de weg heb gevonden naar het werkveld.
Vierdejaarsstudent Social Work Sharon Kross

Een bijbaan in de kinderopvang
Vierdejaarsstudent Social Work Sharon Kross was in het derde jaar van haar studie werkzaam als stagiair schoolmaatschappelijk werk op een basisschool en vond via Social Pact een baantje in de kinderopvang, waar ze voorheen nog nooit had gewerkt. "Wat mij overhaalde om te solliciteren naar dit bijbaantje was de kans op een leerzame ervaring met de doelgroep jeugdigen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Tijdens mijn stage kwam ik vooral met deze doelgroep in aanraking wanneer zij of anderen in hun omgeving kampten met problemen. Ik merkte toen dat het eerste contact met de jeugdigen erg bepalend was voor het verloop van het hulpverleningsproces.” In het vierde jaar heeft Sharon dan ook gekozen voor het profiel Jeugd.
 

De weg vinden naar het werkveld
“Een bijbaan in de kinderopvang heeft mij de kans gegeven laagdrempelig contact te maken met jonge kinderen. Ik heb geleerd hoe ik met hen kan communiceren met als positief gevolg dat ik zelfverzekerder ben geworden in het maken van contact met kinderen en hun ouders. Deze twee groepen zullen mijn toekomstige cliënten worden en daarom zie ik het als erg waardevol dat ik nu al ervaring opdoe. Daarnaast vind ik het contact met kinderen erg leuk en gezellig. Ik heb soms niet het idee dat ik aan het werken ben, omdat ik het zo naar mijn zin heb.” Sharon raadt The Social Pact zeker aan en met name aan haar medestudenten die de opleiding Social Work - Maatschappelijk Werk en Dienstverlening volgen. Ik ben van mening dat de bijbaantjes via The Social Pact van meerwaarde zijn voor deze studenten. The Social Pact heeft ervoor gezorgd dat ik de weg kon vinden naar het werkveld.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Mohammed
16
November
2022
Geachte heer/mevrouw,

Ik ben geïnteresseerd in een baantje voor de opleiding sociaal werk. Ik zou graag willen solliciteren voor dit functie omdat ik dan praktijkervaring kan opdoen om een goede dociaal werker te worden. Ik hoop u genoeg te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Mohammed Mouhand.
Daan Stet
16
November
2022
Je kunt het beste naar de website gaan hiervoor! https://www.thesocialpact.nl/
Lavien Ibrahim
08
January
2021
Beste,
Graag wil ik als 4de jaars studente aan de hogeschool InHolland in aanmerking komen voor een bijbaan. Ik studeer social work en het afstuderen gaat van start. Nu heb ik veel vrije tijd en daarmee wil ik graag het werkveld in. Helaas worden mijn sollicitaties afgewezen wegens het nog niet behaalde diploma. Social pact ia de ideale uitweg voor mij om tóch ervaring op te kunnen doen. Ik hoor graag van u ik ben in ieder geval erg gemotiveerd en enthousiast.
Daan Stet
08
January
2021
Je kunt het beste naar de website gaan hiervoor! https://www.thesocialpact.nl/