Schoolmaatschappelijk werk opleiding

De nieuwste kennis en vaardigheden voor jeugdhulp in het onderwijs

Van scholen wordt meer gevraagd dan alleen het bieden van goed onderwijs. Het aantal leerlingen met multi-problematiek is toegenomen en bovendien is de problematiek gecompliceerder geworden. Van de school wordt verwacht dat zij deze leerlingen zoveel mogelijk binnen school begeleiden. 

Het schoolmaatschappelijk werk biedt laagdrempelige hulpverlening en opvoedingsondersteuning aan leerlingen en ouders. Ook worden de school en leerkrachten ondersteund bij vroegsignalering en bij het omgaan met leerlingen met psychosociale problemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan huiselijk geweld. Hoe signaleer je dat en hoe maak je dit bespreekbaar en wat zijn daarna de vervolgstappen rekening houdend met de Meldcode? 

Met de ontwikkeling naar inclusief onderwijs wordt de noodzaak voor scholen om een beroep te doen op het schoolmaatschappelijk werk alleen maar groter. In het kader van ‘passend onderwijs’ hebben scholen de opdracht om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden. Schoolmaatschappelijk werk speelt hierbij een belangrijke, ondersteunende rol. Hier ligt voor jou als schoolmaatschappelijk werker (SMW-er) dan ook een grote uitdaging.

Ben jij reeds werkzaam als schoolmaatschappelijker werker of doe je taken gerelateerd aan deze functie? Dan is deze post-hbo opleiding Schoolmaatschappelijk werk iets voor jou! In slechts 4 bijeenkomsten doe je de nieuwste kennis en vaardigheden op, die nodig zijn om effectieve ondersteuning te bieden aan de school, de leerlingen en hun ouders. 

Lees meer over de opleiding Schoolmaatschappelijk werk

niveau
post-hbo
duur
4 wekelijkse bijeenkomsten
locatie
Diemen en Rotterdam

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Nancy van Rooijen voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Nancy
T: 06 1527 9390
E: gsw.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Anke Kersting:

Vraag het Anke
T: 06 2111 5488
E: anke.kersting@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven