Haarlem,
06
maart
2018
|
09:20
Europe/Amsterdam

Verminder je studiestress met mindfulnesstraining op Inholland Haarlem

Student Inholland

Heb je moeite om je te concentreren? Ervaar je stress? Is je creativiteit ver te zoeken? En lijd je studie eronder? Doe mee met de mindfulnesstraining bij Inholland Haarlem en ervaar het positieve effect op je (mentale) gezondheid. Vanaf 12 maart starten de eerste trainingen. 

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer twee uur. Tijdens deze sessies doe je verschillende mindfulness-oefeningen en bespreek je deze oefeningen na. Daarnaast oefen je zelf elke dag thuis verder (ongeveer 30 minuten per dag) met behulp van een mindfulness-app. De training wordt aan twee groepen studenten aangeboden. Er is per groep voor maximaal 10 studenten.

Mindfulness zweverig of onderzocht?
Onderzoekers zien dat mindfulness een positief effect kan hebben op de (mentale) gezondheid. Zo kan mindfulness helpen om stress te verminderen, je concentratie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Daarnaast kan mindfulness een algemeen gevoel van tevredenheid en geluk geven en verhogen en gevoelens van angst en depressie verminderen.

Je wordt je bewust van je eigen gevoelens, gedachten en je fysieke ervaringen, zonder daar een oordeel over te hebben en zonder direct over te gaan op je automatische reacties. Door het beoefenen van mindfulness leer je meer in het hier-en-nu te leven.

Het doel van de training is dat je tijdens of na het volgen van de training:

  • gezonder omgaat met stress en prikkels;
  • gewoonten die je in de weg zitten doorbreekt;
  • minder ‘in je hoofd zit’ en minder piekert;
  • meer gefocust bent;
  • weer met een frisse blik leert kijken en meer gaat genieten;
  • jezelf leert kennen.

Onderzoek Studiesucces
Deze training wordt vanuit de onderzoekslijn Studiesucces aangeboden in het kader van een onderzoek naar de effecten van een mindfulnesstraining op studentenwelzijn. Alle deelnemers aan de training vragen we dan ook om een vragenlijst in te vullen en input te leveren tijdens interviews en/of panelgesprekken voorafgaand en na afloop van de training.

Aanmelden
De kosten voor de training bedragen 50 euro. Bij volledige deelname aan de training en het onderzoek, krijg je het geld terug. Voorafgaand aan de training vindt er een intakegesprek plaats met de trainer op 20, 22 februari of 5, 6 maart. De trainingen starten, afhankelijk van de groep, op 12 of 27 maart.

Er zijn alleen nog plekken beschikbaar in groep 1. Meld je uiterlijk 12 maart aan via deze link