Amsterdam, Diemen,
11
mei
2022
|
08:40
Europe/Amsterdam

'We willen de LHBTIQ+-gemeenschap op school bij elkaar brengen'

Inholland Amsterdam/Diemen in teken van Pride

“Het wordt tijd dat Inholland Diemen en Amsterdam grootser en uitgebreider meedoen aan de activiteiten rond Pride.” Facilitair medewerker Delano van Steenveldt klinkt strijdvaardig. Hij is – samen met Peter Scheffer (manager Werving, Instroom en Relatiebeheer) – de motor achter alle evenementen die vanaf 12 mei worden georganiseerd in het kader van Pride Amsterdam.

Inholland neemt zaterdag 6 augustus – samen met de UvA, VU en HvA – deel aan de Canal Parade in een gezamenlijke boot. Ook lopen studenten en collega’s van Inholland op 30 juli mee in de Pride Walk. In de aanloop naar Pride organiseert Inholland Amsterdam/Diemen bovendien een aantal nieuwe activiteiten. Delano: “Ik werk nu bij Inholland, maar toen ik hier studeerde, miste ik een plek waar ik als gay terecht kon. Daarom vind ik het belangrijk om me daarvoor in te zetten. Stap voor stap komt het onderwerp steeds hoger op de agenda te staan. Er wordt meer tijd en geld uitgetrokken om de activiteiten rond Pride samen met de andere onderwijsinstellingen te organiseren en we krijgen de ruimte om een plek te vormen waar LHBTIQ+-studenten elkaar kunnen ontmoeten en steunen. Daar ben ik heel blij mee."

Pride Pizza Promo Event
Om studenten warm te krijgen voor de activiteiten, trapt de organisatie op donderdag 12 mei af met het Pride Pizza Promo Event. Delano: “We delen slices pizza, tasjes en stickers uit om de studenten te laten weten dat we bestaan. Bovendien start dan gelijk de aanmelding voor de Pride Walk en de boot, dus we gaan studenten daar meteen op wijzen. Via een QR-code kunnen ze zich aanmelden. Op dinsdag 24 mei volgt een filmevenement in samenwerking met het Studentsucces Centrum. De bedoeling daarvan is vooral om te socializen. Lekker samen film kijken met een hapje en een drankje; als eerste stap om de LHBTIQ+-gemeenschap hier op school bij elkaar te brengen en zo een plek te creëren waar zij elkaar – ook in de toekomst – kunnen ontmoeten.”

Delano praat nu sinds een jaar mee in het overleg dat het hoger onderwijs voert over diversiteit. “De onderzoekslijn Diversiteitsvraagstukken doet belangrijk onderzoek, maar ik miste nog de uitvoering in de praktijk. Want we hebben de ambitie om veel meer met dit onderwerp te doen. Daarom ben ik zo blij dat we studenten nu een plek en een stem kunnen geven. Maar er zijn ook hervormingen nodig. Zo kun je op het inschrijfformulier van Inholland nu alleen aankruisen of je man of vrouw bent. Wij vinden dat daar ook ‘genderneutraal’ bij moet komen, omdat het onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Om maar eens een voorbeeld te noemen…”

Kennis overdragen
Ook voor na Pride heeft Delano plannen. “We willen in de toekomst een open gemeenschap vormen, waar iedereen welkom is. We denken daarbij aan film- of game-avonden, maar ook aan gastcolleges om kennis over te dragen en te verdiepen. Zo heeft de HvA vorig jaar een lezing georganiseerd van economiestudenten over de economische ongelijkheid binnen deze gemeenschap. Een ander onderwerp voor een college zou het thema van Pride dit jaar kunnen zijn: My Gender, My Pride.”

Werk aan de winkel dus voor Delano. Maar eerst verheugt hij zich op de Pride-week: “Ik begin met het Milkshake festival en loop daarna mee met de Pride Walk en zo wordt het een week lang feest in Amsterdam. Het is ook leuk dat we bij Inholland al vroeg met de voorbereidingen beginnen. Zo duurt de voorpret lekker lang!”

Kom gezellig langs bij het Pride Pizza Promo Event op donderdag 12 mei in Diemen en meld je vooral aan voor de Canal Parade, de Pride Walk en/of de filmscreening via onderstaande QR-code!

Aanmelden voor het meevaren op de boot kan tot 1 juni!

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Farah
11
May
2022
ik zou graag op 12 mei voor de Pride Pizza Promo Event willen aanmelden. Graag zou ik meer mensen willen ontmoeten van de LGBTQ+ community.
Daan Stet
11
May
2022
Hoi Farah, je bent welkom! Je kunt dit doen door bovenstaande QR-code te gebruiken..
hans Zahn
11
May
2022
Hi Delano, go, go, go! Ik mis alleen nog 17 mei in je rijtje: IDAHO International Day Against Homofobia (en al de andere letters!). Ciao, Hans