Den Haag,
03
september
2021
|
14:58
Europe/Amsterdam

Wethouder opent feestelijk het studiejaar van de Ad PEP in Den Haag

GS_OPENING 033

Onze nieuwe opleiding Associate degree Pedagogisch Educatief Professional ging woensdag 1 september van start. Wethouder van onderwijs in Den Haag Hilbert Bredemeijer luidde de eerste dag feestelijk in voor onze studenten. Hij ging ook uitgebreid met ze in gesprek.

De wethouder vertelde in zijn toespraak dat hij blij is met de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP). De Ad’ers PEP werken in de kinderopvang, het basisonderwijs of in een integraal kindcentrum. Dankzij gespecialiseerde pedagogische kennis zorgen zij ervoor dat er een doorgaande leerlijn ontstaat voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De wethouder benoemde met name hoe kinderen die extra zorg nodig hebben hier profijt van kunnen hebben. Er is voor hen dankzij de gespecialiseerde kennis meer ondersteuning die al in de kinderopvang begint. De kinderen komen daardoor meer tot hun recht en krijgen meer kans om zich te ontwikkelen. De kwaliteit van het onderwijs wordt daarnaast verhoogd doordat leerkrachtondersteuners op hbo-niveau functioneren.

In gesprek
Na de officiële opening ging de wethouder uitgebreid met studenten in gesprek. Ze zijn al werkzaam in de kinderopvang of het onderwijs als pedagogisch medewerker of leerkrachtondersteuner. De wethouder was dan ook benieuwd naar hun ervaringen. Hij vroeg onder andere of zij konden aangeven waarom ouders uit ‘risicowijken’ hun kinderen niet naar een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal brengen, maar naar opa’s en oma’s. Het antwoord van de studenten was dat het te duur is. Hierna ontstond er een discussie of de kinderopvang of peuterspeelzaal eventueel gratis zou moeten zijn.

Leren van elkaar
In februari dit jaar is de eerste groep studenten gestart en de wethouder was dan ook benieuwd hoe zij de nieuwe opleiding tot nu toe hebben ervaren. Hij kreeg enthousiaste reacties. Ze vertelden hoe ze ook veel van elkaar leren. Hoe pakt een ander dat aan? De opgedane kennis kunnen ze gelijk de volgende dag op hun werkplek toepassen. Het bezoek van de wethouder eindigde met een uitnodiging aan twee studenten om verder te praten over hun ervaringen in de praktijk.

Fijne plek
Een aantal studenten vertelde aan het eind van de dag dat ze moe waren, maar ze hadden zich thuis gevoeld tussen de andere studenten en bij Inholland Den Haag. Wat eerst heel eng en spannend leek, voelde nu als een fijne plek. In februari zal weer een nieuwe groep studenten starten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.