Haarlem,
09
januari
2020
|
10:32
Europe/Amsterdam

Wij Inholland: Abdi Nasir Ondersteuner van het jaar 2020

Als een echte verbinder tussen collega’s van de diensten, externe partners en samenwerkingsverbanden, domeinen en studenten is Abdi Nasir gekozen tot Onderwijsondersteuner van het jaar 2020*. Collegevoorzitter Jet de Ranitz maakte dit bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 7 januari in Den Haag en overhandigde de bijbehorende Wij Inholland award aan de verraste winnaar.

Voor de award werd uitgereikt, blikte Jet zowel terug als vooruit: "2019 was een goed jaar voor Inholland. Succes betekent niet dat we in 2020 achterover kunnen leunen. We moedigen je aan om zelf aan de slag te gaan, zoals we dat leren aan onze studenten. Practice what you teach" 
De prijs voor Ondersteuner van het jaar sluit daar naadloos bij aan. Abdi, bij het overhandigen van de award: "Het is eigenlijk een beetje raar om deze prijs te winnen, mijn collega's en ik doen namelijk gewoon ons werk!". 

Met de award neemt Abdi ‘het stokje’ over van Sofie Odekerken die vorig jaar werd verkozen tot Onderwijsondersteuner van het jaar. Abdi werkt bij het Domein Onderwijs & Innovatie als adviseur onderwijslogistiek. Hij is voorgedragen door het domein omdat zijn kracht ligt in het goed onderhouden en benutten van de relaties die hij heeft met zijn collega’s binnen het domein, maar ook buiten het domein. Hij kent de organisatie door en door waardoor hij goed weet welke paden hij moet bewandelen. Hij doet dat bovendien al jarenlang.

‘De ideale ondersteuner’
“Hij is een professional als het gaat om communicatie en stelt zich pro-actief op naar medewerkers en studenten, waarbij het werken vanuit ‘de bedoeling’ vooropstaat”, aldus de jury. “Abdi is een voorbeeld voor anderen. Hij is de verbinder tussen collega’s van de diensten, externe partners en samenwerkingsverbanden, het domein en de student. De jury waardeert dat hij in mogelijkheden denkt en open staat voor verandering, waardoor hij durft te leren. Abdi is door zijn persoonlijkheid, kennis en kunde, houding en gedrag de ideale ondersteuner.”

Alle genomineerden
Ook vol lof is de jury voor de andere genomineerden: Nannie Kamphuis (ambtelijk secretaris College van Bestuur, stafdienst Bestuurszaken) en Andrew Smith (projectleider, stafdienst IVT). Volgens de jury waren alle nominaties van zeer hoge kwaliteit. “Er zijn zeer goede onderwijsondersteuners voorgedragen. Dit maakte dat het voor de jury een plezier was om de voordrachten te bekijken. Uit de voordrachten kwam toewijding voor Inholland naar voren. Deze ondersteuners hebben de jury geïnspireerd en zullen ook anderen inspireren en motiveren.” Tenslotte sprak de jury ook voor de volgende voorgedragen kandidaten haar waardering uit:

• Sandra Borsboom, medewerker gegevensbeheer, domein AFL: "Sandra heeft een proactieve en positieve werkhouding. Zij is een veelzijdige doorpakker en ondanks de meerdere locaties is Sandra zichtbaar en een aanspreekpunt voor haar team. Zij levert een constructieve bijdrage aan de samenwerking."
• Frans Bijma, beleidsmedewerker, domein BFL: "Frans functioneert op verschillende niveaus zowel met studenten als met collega’s. Zijn proactieve houding, jarenlange ervaring en zijn inhoudelijke kennis zorgen ervoor dat de accreditatiegesprekken tijdens de visitatiedagen goed verlopen en niet een onwenselijke kant op gaan. Daarnaast heeft de jury zelf ervaren hoe Frans studentleden van de OC op een toegankelijke manier informeert over OCaangelegenheden."

*) Met de award mag Abdi zich het hele jaar 2020 winnaar noemen. Aan de prijs is een bedrag van 2.500 euro verbonden, te besteden aan innovatie van het eigen werk (of dat van het team/de afdeling).

Reacties 1 - 4 (4)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Nicole
29
November
2022
Van harte Abdi!
Bert Stuurman
15
January
2020
Top Abdi!! Van harte gefeliciteerd.
Marianne de Jong
13
January
2020
Van harte gefeliciteerd Abdi!
Milou
10
January
2020
Leuk, Abdi! Gefeliciteerd!!!