Den Haag,
19
oktober
2021
|
10:58
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award - Docent van het jaar 2021-2022: dit zijn de kanshebbers!

Zoals ieder jaar zien wij bij Hogeschool Inholland veel collega’s die bijzonder werk verrichten. De meest opvallende zetten wij in het zonnetje tijdens de uitreiking van de Wij Inholland awards. De awards voor de Docent van het jaar en de Onderzoeker van het jaar 2021-2022 reiken we uit tijdens de Dag van het Onderwijs & Onderzoek op donderdag 11 november aanstaande. Vandaag zetten we de genomineerde docenten voor je op een rijtje. Wie er gaat winnen? Dat is het mooie, dat beslis jij!

De genomineerden voor de Wij Inholland award – Docent van het jaar 2021-2022 zijn:

Renske de Beijer, docent Social Work en Sportkunde (Domein Gezondheid, Sport & Welzijn, Haarlem)
De jury is enthousiast over hoe “Renske met veel passie haar vak uitoefent. Ze is erg toegewijd aan haar studenten en collega’s, werkt ‘persoonlijk en dichtbij’ en is een bron van inspiratie. De jury heeft grote bewondering voor haar ontwikkelingskracht en snelheid waarmee zij onderwijsontwikkeling, in co-creatie weet vorm te geven.”

Meer weten over Renske? Ga naar Wij Inholland awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

Diana Gerritsen, docent rekenen-wiskunde bij de Pabo (Domein Onderwijs & Innovatie, Den Haag)
De jury spreekt grote waardering uit voor Diana’s innovatieve ontwikkeling van nieuwe werkvormen in interactie met de studenten. “Diana weet hierin heel goed dicht bij de behoeftes van haar studenten te blijven en blijft nadenken of de student er wat aan heeft. Haar toegankelijkheid en ontwikkeling van nieuwe werkvormen is prijzenswaardig.”

Meer weten over Diana? Ga naar Wij Inholland awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

Peter Stikker, docent wiskunde bij de opleiding Informatica (Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica, Haarlem)

De jury waardeert met name Peter zijn gestructureerde manier van werken en de passie voor zijn vak Wiskunde. ”Peter heeft een duidelijke visie van goed online onderwijs met inzet van digitale leermiddelen en geeft daarin heel goed passend begeleiding aan zijn studenten door visuele weergave van zijn lessen.”

Meer weten over Peter? Ga naar Wij Inholland awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

De jury geeft aan dat uit de voordrachten blijkt dat met name het eerste criterium ‘Persoonlijk en dichtbij met passie voor het onderwijs’ past bij alle voorgedragen docenten én onderzoekers. “De jury is enorm onder de indruk van de betrokkenheid van elke voorgedragen docenten en onderzoekers bij hun studenten en het vormen van onderwijs en onderzoek”, aldus het rapport.

Docenten zijn rolmodellen
Het is de vierde keer dat de Wij Inholland award Docent van het jaar wordt uitgereikt. Docenten vormen een belangrijke succesfactor voor kwalitatief goed en innovatief onderwijs. Zij zijn de rolmodellen voor onze studenten. Ze geven hen het inspirerende voorbeeld in hun ontwikkeling tot professionals die bijdragen aan een creatieve, gezonde en duurzame samenleving. Door deze prijs uit te reiken geven we aan dat we werken aan een cultuur waarin docenten zich erkend en herkend voelen en uitgedaagd worden om hun professionaliteit uit te bouwen.

Later deze week maken we ook de genomineerde onderzoekers bekend. Hou Iris dus in de gaten!

Dag van het onderwijs 2019 - Diemen

Vorige winnaar
Vanwege corona is er vorig jaar geen verkiezing geweest. De Wij Inholland award Docent van het jaar ging twee jaar geleden naar Ewald Edink, docent bij de opleiding Chemie in Amsterdam. Het jaar ervoor ging de award docent Business Studies Erik Hendriks in Diemen. De eerste winnaar was toerismedocent Marco Bijsterbosch in 2018. Ook waren er in 2018 en 2019 awards voor de beste onderwijsteams, respectievelijk voor docenten van de opleiding Technische Informatica (Alkmaar) en docenten van de opleiding Business IT & Management

Uitreiking tijdens Dag van het Onderwijs & Onderzoek
De winnaars van de Wij Inholland awards Docent en Onderzoeker van het jaar worden bekendgemaakt tijdens de Dag van het Onderwijs & Onderzoek op donderdag 11 november aanstaande. Nieuw dit jaar is dat je zelf kunt stemmen op je favoriet. Je kunt je stem uitbrengen in de periode van 25 oktober 9.00 uur tot en met woensdag 3 november 17.00 uur via Wij Inholland awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.