Delft,
09
mei
2019
|
08:01
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award 2019: Vixed

De toekomst begint nu: Vixed biedt virtuele trainingen aan

De productie van composietmaterialen is complex. Het vereist hooggekwalificeerde arbeiders. En waar komen deze getalenteerde mensen vandaan? Juist. Het leren van deze technische vaardigheden kost tijd en geld. “Hier komen wij om de hoek kijken,” legt Moaaz Gendy uit, één van de zes initiatiefnemers van het nieuwe bedrijf Vixed. Hun idee? Bedrijven de mogelijkheid bieden om hun werknemers te trainen door middel van virtuele realiteitstrainingen. Kortom: Vixed biedt hypermoderne trainingen aan, die toevallig, ook “leuk, snel, goedkoop en veilig” zijn.Wie zitten er allemaal achter Vixed?

Verschillende achtergronden. Dezelfde normen en waarden. Dat is wat Moaaz Gendy, Ayoub Elsheikh, Jonas Rieder, Koos Lobeé, Anne van der Meer en Kasra Amirani samenbrengt. Zes studenten van het vierjarige bachelorstudie Aeronautical Engineering aan Inholland Delft. “We zijn eigenlijk één grote familie”, vertelt Moaaz, “en we zijn allemaal zeer gedreven.” Hun eenheid in verscheidenheid is een ander pluspunt: alle zes komen met hun eigen stukje deskundigheid. “We zijn multicultureel én multidisciplinair, dus we werken allemaal aan dat ene specifieke onderdeel dat ons interesseert.”

Dit klinkt als een goed begin, maar wat drijft deze studenten? Wat is hun doel?
Doe het goed, of doe het niet. En dát is precies waar Vixed voor gaat. “Ons plan is eenvoudig,” vertelt Moaaz, “we willen de huidige industrie transformeren.” Gaat het moeilijk zijn? Absoluut. Zijn ze gemotiveerd? Zeker weten. “We willen een verschil maken. En dat doet Vixed ook. Onze virtuele realiteitstrainingen hebben meerdere voordelen. Onze trainingen nemen geen ruimte in er zijn geen materialen nodig. Er is dus ook geen sprake van non-recyclebaar afval. Het is een win-winsituatie voor bedrijven die werken met composietmaterialen.” En de voordelen gaan maar door. Er is geen toezicht nodig, deelnemers kunnen zichzelf niet bezeren en alle trainingen kunnen opgenomen worden.

Wat zijn de toekomstplannen van Vixed?
“Uiteindelijk,” vertelt Moaaz “willen we ons volledig richten op virtuele realiteitstrainingen.” De productie van composietmaterialen is het eerste project van Vixed. En Vixed is goed op weg: “Inholland Alkmaar wil onze virtuele trainingen gaan inzetten voor het nieuwe academische jaar. Om laboratoriumstudenten kennis te laten maken met een veilige omgeving voordat ze hun daadwerkelijke studie starten.” Wat blijkt? De weg is met goud geplaveid, want de zes studenten gaven onlangs ook een showcase bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. “Ons plan? Nederland de toonaangevende speler maken in virtuele realiteitstrainingen.”

En last but not least. Heeft Moaaz een advies voor zijn medestudenten?
Dat heeft hij zeker. Moaaz: “Ideeën zijn veel waardevoller dan we denken. Wees niet bang. Schrijf elk idee op dat in je opkomt. Je hoeft niet alle kennis van de wereld te hebben: het start met een eenvoudig idee.” En dat is precies wat de leden van Vixed deden: zij geloofden in hun eigen ideeën. Moaaz en zijn team zijn meer dan klaar voor de toekomst: “Wij zijn klaar om te beginnen met onze droom.”

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.