Den Haag,
07
september
2018
|
08:48
Europe/Amsterdam

Wij Inholland Topsportprijs 2018: Mandy Flink is de winnaar!

IJshockeyster is sprakeloos na winnen prijs

IJshockeyster Mandy Flink is de winnaar van de Wij Inholland Topsportprijs 2018. Mandy heeft als jonge vrouw, vaak trainend tussen boomlange mannen, een vaste plaats weten te veroveren in het Nationale Vrouwenteam ijshockey. Ze combineert haar topsportcarrière met de studie Social Work (SPH) bij Hogeschool Inholland Den Haag. Mandy: “Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik wil iedereen bedanken en ga vooral door!”

Mandy is een doorzetter zowel op sportief gebied als op het terrein van haar studie. Lichamelijke tegenslagen weerhouden haar niet om er vol voor te gaan. Zij is volgens de jury, bestaande uit Simone Teeuwen (hoofd ISO Inholland Rotterdam), Heleen Jumelet (directeur Domein Gezondheid, Sport & Welzijn), Alexander van Zijp (communicatieadviseur) en Hans den Oudendammer (Rotterdam Topsport), een rolmodel voor heel veel studenten, die bij Inholland studeren. Collegelid Huug de Deugd reikte de prijs uit: “De jury heeft veel waardering voor haar enthousiaste positieve aanpak in de sport en in haar studie. Deze winnaarsmentaliteit past uitstekend na alle prestaties, die ze de afgelopen jaren met het Nederlands team behaald heeft. Zij verdient daarom volgens de jury terecht de Wij Inholland Topsportprijs 2018.”

Een kampioen
Op het WK van dit jaar in Slovenië won Mandy Flink met het Nederlands ijshockeyteam een gouden plak. Deze jonge talentvolle ijshockeyster is een vaste waarde voor het Nederlands team. Een nominatie en uiteindelijke winst kwam dus niet uit de lucht vallen.

Mandy: “Mijn toekomstvisie is om één van de belangrijkste speelsters te zijn binnen het ijshockey in Nederland en misschien deze sport in het buitenland uit te oefenen en er ook mijn geld mee te gaan verdienen. Dit misschien in combinatie met een rol binnen het sociaal werk in het buitenland. Zo kan ik én mensen helpen én doen wat ik zelf het allerliefste doe. Een droomcombinatie, al zeg ik het zelf.”

De genomineerden
Inholland was overall zeer tevreden over de studievoortgang van alle genomineerden. De jury heeft voor alle genomineerden grote waardering voor de duale carrière die zij nastreven. Twee genomineerden hebben afgelopen studiejaar succesvol hun studie afgerond. Beau Wagemaker heeft haar studie Biotechnologie binnen het cluster Life Sciences & Chemistry met een diploma afgesloten en Linda van der Zijden mag trots zijn op haar Pabo-diploma. De jury heeft zeer veel waardering voor Roel Teillers, de winnaar van vorig jaar, die het afgelopen sportseizoen een enorme progressie heeft meegemaakt en daarnaast een voldoende aantal studiepunten heeft behaald.

Over de Wij Inholland award
Topsporters krijgen van Hogeschool Inholland de mogelijkheid om hun sportieve carrière te combineren met een hbo-opleiding. Dit doen zij door onder anderen het studieprogramma aan te passen. De winnaar van de Wij Inholland award Topsport krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Pieternel
07
September
2018
Go, go go! Gefeliciteerd Mandy!