Biotechnologie voltijd

Met menselijk, dierlijk en plantaardig materiaal kunnen we elke dag meer. Wat vandaag in het lab wordt ontdekt, kan morgen de wereld veranderen.

Kunnen we voedingsgewassen resistenter maken tegen ziektes, zodat minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn? Zouden we groenten kunnen produceren met een hogere voedingswaarde of andere - voor de mens - gezonde inhoudsstoffen? Biotechnologie is een onderzoeksveld met vele toepassingsgebieden. Binnen onze opleiding krijg je een brede basis mee over belangrijke onderwerpen in de biotechnologie en kun je je verder specialiseren in een vakgebied dat in Nederland een belangrijke rol speelt: De groene biotechnologie. Van het toepassen van DNA-technologie binnen een laboratorium tot bio-informatica: met menselijk, dierlijk en plantaardig materiaal kunnen we elke dag meer. Wat vandaag in het lab wordt ontdekt, kan morgen de wereld veranderen. Wil jij deel uitmaken van deze fascinerende ontdekkingstocht? Kies dan voor de opleiding Biotechnologie en doe morgen wat je gisteren niet kon. In vier jaar word jij dé specialist die producten ontwikkelt en verbetert door op een slimme manier om te gaan met wat de natuur biedt.

Lees meer over de opleiding Biotechnologie

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Biotechnologie1903px.jpg

Wat moet je weten over Biotechnologie

  1. Wat jij vandaag in het lab ontdekt, kan morgen de wereld veranderen.
  2. De opleiding begint breed; je maakt in het eerste studiejaar kennis met alle opleidingen binnen Life Sciences & Chemistry. Vanaf het tweede jaar ga je je specialiseren.
  3. Vind je na het eerste jaar Chemie of Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek beter bij je passen? Geen nood: je kunt zonder problemen overstappen.
  4. Zoek je een extra uitdaging? Vanaf het tweede studiejaar kun je deelnemen aan het Analytical Sciences Talent Program.
  5. Als je bent afgestudeerd, mag je jezelf ingenieur noemen.
BT - DNA-onderzoek.jpg

Trots op

Arnoud, Guillermo, Tim en Mark

“Wij hadden nooit verwacht dat we zo veel konden betekenen voor een bedrijf”, zegt Guillermo Griffith over een multidisciplinaire experiment dat hij met Arnoud, Tim en Mark uitvoerde voor paprikaveredelingsbedrijf Westland Seeds. De studenten Biotechnologie en Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Amsterdam en Inholland Delft laten met de resultaten zien dat moleculaire veredeling een belangrijke innovatie is voor het bedrijfsleven.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Biotechnologie

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!