Biotechnologie voltijd

Vind jij werken met DNA en eiwitten het leukste wat er is? Wat je vandaag in het lab ontdekt, kan morgen de wereld veranderen.

Met menselijk, dierlijk en plantaardig materiaal is er elke dag meer mogelijk. Wie weet verbeter jij straks bijvoorbeeld een bepaalde groente, zodat er minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn en er meer vitamines in zitten. Door deze opleiding krijg je een brede basiskennis van de biotechnologie. In vier jaar word jij daarnaast dé specialist op het gebied van de groene biotechnologie: je helpt en verbetert met je onderzoek de land- en tuinbouwsector.

Lees meer over de opleiding Biotechnologie

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Amsterdam
taal
Nederlands

Ontdek 24/7 onze opleidingen

Bezoek de Altijd Online Open Dag

Alle info op een rij

Download de flyer

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat moet je weten over Biotechnologie

  1. Biotechnologen doen belangrijke ontdekkingen voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector.
  2. De opleiding begint breed; je maakt in het eerste studiejaar kennis met alle opleidingen binnen Life Sciences & Chemistry. Vanaf het tweede jaar specialiseer je je.
  3. Vind je na het eerste jaar Chemie of Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek beter bij je passen? Je kunt zo overstappen.
  4. Zoek je een extra uitdaging? Neem, vanaf het tweede studiejaar, deel aan het Analytical Sciences Talent Program.
  5. Als je bent afgestudeerd, mag je jezelf ingenieur noemen.

Trots op

Arnoud, Guillermo, Tim en Mark

“Wij hadden nooit verwacht dat we zo veel konden betekenen voor een bedrijf”, zegt Guillermo Griffith over een multidisciplinaire experiment dat hij met Arnoud, Tim en Mark uitvoerde voor paprikaveredelingsbedrijf Westland Seeds. De studenten Biotechnologie en Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Amsterdam en Inholland Delft laten met de resultaten zien dat moleculaire veredeling een belangrijke innovatie is voor het bedrijfsleven.

Lees meer

Nieuws vanuit de opleiding Biotechnologie

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!