Delft,
05
september
2019
|
15:12
Europe/Amsterdam

Wij Inholland Topsportprijs 2019: Rosey Metz pakt de eerste prijs!

Rosey Metz is de winnaar van de Wij Inholland award Topsport 2019 geworden. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Inholland jaaropening op 5 september in Delft. De 18-jarige wedstrijdzwemster is volgens de jury een rolmodel voor medestudenten vanwege het succesvol combineren van topsport met een studie en een actief sociaal leven. Rosey: “Ik vind de waardering die ik hierdoor krijg erg mooi. Het is het echt waard om keihard te trainen en dit motiveert mij nog meer tot betere resultaten. Vind het ook wel dik dat ik 1.000 euro heb gewonnen.  

Leestijd: +- 1 minuut.

Rosey, die Landscape & Environment Management studeert in Delft, werd de afgelopen jaar twee keer Nederlands kampioen op de Open Nederlandse Kampioenschappen en heeft het Nederlands record verbeterd op 50 meter schoolslag. Haar grootste prestatie van dit jaar was haar kwalificatie van de 50 meter op het WK in Zuid-Korea. Haar doel is om volgend jaar mee te doen met de Olympische Spelen in Tokyo.

In de finale bleef ze trampolinespringer Roel Teillers en sprintster Nargelis Statia Pieter nipt voor. De jury, bestaande uit onder andere oud topvolleyballer Peter Blangé, heeft veel waardering voor haar enthousiaste positieve aanpak in de sport en in haar studie. Deze winnaarsmentaliteit helpt haar enorm bij het realiseren van haar ambities om deel te nemen aan de Olympische Spelen en dit te combineren met goede schoolprestaties. Op de vraag of ze dezelfde spanning heeft voor een tentamen als voor een wedstrijd antwoorde ze het volgende: “Bij de halve finale van het WK had ik totaal geen spanning. Alleen voor mijn laatste tentamen wel.”  

Grote waardering voor alle genomineerden.
Inholland was over het algemeen zeer tevreden over de studievoortgang van alle genomineerden. De jury heeft voor alle genomineerden grote waardering voor de duale carrière die zij nastreven. De nominatie is al een prijs op zich. Het was een lastige opgave om een keuze te maken tussen de genomineerden. Zo is er zeer veel waardering voor Nargelis Statia Pieter als dapper voorbeeld om vanwege haar studie en sportcarrière van Curaçao naar Nederland te komen. En tevens voor Roel Teillers, de winnaar van twee jaar geleden, die op 23 juni 2019 opnieuw Nederlands kampioen trampolinespringen (individueel) is geworden en derde op het onderdeel synchroon. Komend jaar hoopt Roel af te studeren. 

download
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.