Rotterdam,
11
juni
2021
|
14:05
Europe/Amsterdam

Workshop: wat is Goed werk verrichten?

Volg de workshop tijdens het afscheidssymposium van Guido Walraven

Guido Walraven

Ter gelegenheid van zijn naderende afscheid organiseert Guido Walraven, lector Dynamiek van de Stad, op donderdag 1 juli een symposium. Voorafgaand aan het uitspreken van zijn afscheidsrede zijn er die dag zes verschillende workshops waaruit de aanwezigen een keuze kunnen maken. 

Een van de workshops gaat over de vraag wat Goed werk is. Wat verstaan professionals daaronder? En bewoners? Goed werk wordt vaak omschreven als werk van hoge kwaliteit, dat bijdraagt aan het grotere maatschappelijke goed en dat voor degene die het doet van betekenis is. In de workshop wordt gezamenlijk besproken welke handvatten er zijn om je eigen activiteiten meer in Goed werk te kunnen veranderen.

Betekenisvol en betrokken 
Elizabeth van Twist en Olav Peschar, onderzoekers bij Dynamiek van de Stad, hebben een filmpje gemaakt over Goed werk. Om, zoals ze zelf zeggen, naast bijdragen vanuit onderzoek ook verschillende betrokkenen uit de praktijk een stem te geven. "We hebben vijf bevlogen en gedreven professionals en ervaringsdeskundigen gevraagd wat zij onder Goed werk verstaan", licht Elizabeth het filmpje toe. "Hiermee willen we meer aandacht besteden aan wat er al goed gaat en zichtbaar  maken hoe wij ons werk kunnen verbeteren."

download

Aanmelden voor de afscheidsrede en workshops
Het symposium 'Werken aan een meer rechtvaardige stad' is op donderdag 1 juli om 14.00 uur. Tijdens dit symposium organiseert de onderzoekslijn diverse workshops waarin leden van de kenniskring recent onderzoek presenteren en in gesprek gaan. Vervolgens houdt Guido om 16.00 uur zijn afscheidsrede. Je bent van harte uitgenodigd om de livecast te volgen en de workshops bij te wonen.

Meer informatie en aanmelden.