25
april
2023
|
13:45
Europe/Amsterdam

Xedule-gebruikersdag bij domein Creative Business

Samen bouwen aan een student- en docentvriendelijk roosterprogramma

Xedule dag

Xedule, het nieuwe plan- roosterprogramma van Inholland, wordt nu ongeveer een jaar gebruikt binnen de meeste opleidingen van CRB. De implementatie van het programma vroeg (en vraagt!) tijd en inzet van iedereen, maar gezamenlijk is er al veel bereikt. En daar mogen we best trots op zijn! De hoogste tijd dus om bij elkaar te komen en stil te staan bij de mijlpalen, van elkaar te leren en vooruit te kijken. 

For English press here.

Zo kwamen op woensdag 5 april  roostermakers, onderwijsplanners, inzetplanners, teamleiders, functioneel beheerders en adviseurs van Xedule bij elkaar in Diemen. Tijdens workshops en inspiratiesessies gingen we met elkaar aan de slag. Zo spraken we  bijvoorbeeld over kort-cyclisch roosteren en andere mogelijkheden die het programma kan bieden. Het leverde interessante gesprekken op, die ons gaan helpen om een optimaal roosterproces te creëren met als eindproduct: mooie roosters en tevreden gebruikers.  In dat kader gaan we bijvoorbeeld nog kijken naar een betere uitvraag van de beschikbaarheid en naar een  verbeterd proces voor het doorvoeren van correcties.

Deze Xedule-dag werd georganiseerd door Cath Kauffmann van het Team Onderwijslogistiek CRB.  Wat bracht haar op het idee om deze dag te organiseren?

“Het doel van deze dag was om iedereen te inspireren hoe we verder met Xedule en roosteren aan de slag kunnen. We zijn er nog lang niet, maar we kunnen vanuit deze Xedule-dag wel weer verder werken aan het verduidelijken van de processen rondom roosteren. En dit zo uniform mogelijk te kunnen doen zodat iedereen weet waar hij aan toe is. We willen het immers voor alle gebruikers makkelijker maken. En zorgen voor een goed rooster; voor student én docent”. En dat betekent natuurlijk ook dat we regelmatig om de tafel zitten met studenten die ons als directe gebruikers heel goed kunnen helpen bij het optimaliseren van het roosterproces maar ook het roosterprogramma!"

Op naar de volgende Xedule-dag dus; meer informatie volgt. 

Wil je meer weten over Xedule binnen domein CRB? Of wat het team Onderwijslogistiek nog meer doet? Neem dan contact op.