Tallinn/Alkmaar,
09
augustus
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

ZandZwiffer verkozen tot Best Student Company of Europe 2022

1657869073265

Mooi nieuws uit Estland, waar de Europese finale plaatsvond van Studenten Startup programma’s uit heel Europa. Van de 21 deelnemers in de categorie University is de Alkmaarse studentenonderneming ZandZwiffer Best Student Company of Europe 2022 geworden.

De studenten van de Inholland-opleidingen Civiele Techniek en Technische Bedrijfskunde wonnen de prijs tijdens het Gen_E, Europa’s grootste ondernemerschap-evenement (JA EuropeJong Ondernemen (JA Worldwide) Jong Ondernemen) in Tallin, Estland. Van concept tot realisatie, eenvoudig maar doordacht, met nadruk op gecreëerde waarde (financieel, sociaal en cultureel) in een bestaande markt en potentieel om op te schalen; dat waren voor de jury argumenten voor deze mooie prijzen.

Het ZandZwiffer-team bestaat uit Robin Commandeur (Civiele Techniek) en Lisa Schoenmaker, Thijs Dessing en Ivo Appelman (Technische Bedrijfskunde). Met de ZandZwiffer hebben zij  hulpmiddel op de markt gebracht voor stratenmakers, grondverzetbedrijven of doe-het-zelvers. De ZandZwiffer maakt het continu knielen, bukken en opstaan bij het vlakken van zand overbodig. Ergonomisch verantwoord plus een grote besparing van kracht en tijd.

Het idee kwam vanuit het grondverzetbedrijf van Lisa’s vader, H. Schoenmaker BV. Bij navraag onder de doelgroep bleek het concept een schot in de roos. “En dan begint het”, zegt Lisa. “Samen brainstormen, een ondernemingsplan opstellen, startkapitaal vergaren, aandeelhoudersvergaderingen beleggen. Maar ook een prototype ontwerpen en het product in de markt zetten en verkopen. Zo krijg je steeds meer inzicht in al die stappen van ondernemen.” 

Lees meer in het artikel Team ZandZwiffer door naar finale Jong Ondernemen

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
erik hendriks
17
August
2022
Van harte gefeliciteerd met jullie prijs. Mooi hoe ondernemerschap de rumte krijgt in onderwijs.En vooral hoe meerdere disciplines samenwerken. Top en nu scaling up (ps onderwijsthema van Afstudeerrichting ondernemen van BUsiness Studies)
gr erik