BioAssays and Beyond (BAB)

Last van ziekte en plagen in jouw gewas? Wil je resistente planten identificeren en beginnen met resistentieveredeling? Dan heb je goede biotoetsen nodig!

Werk je in de groente- en sierteelt veredeling of plantenteelt en wil je meer weten over het opzetten en uitvoeren van biotoetsen als start voor de resistentieveredeling en identificatie van resistente planten? Dan is de module BioAssys and Beyond iets voor jou!

Leer in deze module BioAssays and Beyond meer over de levenscyclus en het ziekteproces van de ziekteverwekkers, de verdediging van de plant, de rol van de omgeving, hoe je een biotoets moet opzetten en de mogelijkheden van de resistentieveredeling.

In deze praktijkgerichte module staat het model van 'The Disease Triangle' centraal (de Ziekteverwekker, Gastheer en Omgeving). Je stuurt jouw eigen leerproces en werkt nauw samen met docenten, experts uit het veld én mededeelnemers. Samen leren we van elkaar.

Na afloop heb je inzicht in het ziekteproces van jouw gewas. Ook heb je een protocol ontworpen om een biotoets te kunnen uitvoeren en deze in te zetten voor karakterisatie en veredeling.

Lees meer over de module BioAssays and Beyond (BAB) 

niveau
hbo
duur
5 bijeenkomsten
locatie
AmsterdamBel of mail opleidingscoördinator Rowena Smit voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Paola Kerkhofs:

Vraag het Paola
T: 06 2969 1976
E: paola.kerkhofs@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek