Corona en blended onderwijs

BioAssays and Beyond (BAB)

Last van ziekte en plagen in jouw gewas? Wil je resistente planten identificeren en beginnen met resistentieveredeling? Dan heb je goede biotoetsen nodig!

woensdag 8 juni 2022

Online Open Avond Werken en Leren

Werk je in de groente- en sierteelt veredeling of plantenteelt en wil je meer weten over het opzetten en uitvoeren van biotoetsen als start voor de resistentieveredeling en identificatie van resistente planten? Dan is de cursus BioAssys and Beyond iets voor jou!

Leer in deze cursus BioAssays and Beyond meer over de levenscyclus en het ziekteproces van de ziekteverwekkers, de verdediging van de plant, de rol van de omgeving, hoe je een biotoets moet opzetten en de mogelijkheden van de resistentieveredeling.

In deze praktijkgerichte cursus staat het model van 'The Disease Triangle' centraal (de Ziekteverwekker, Gastheer en Omgeving). Je stuurt jouw eigen leerproces en werkt nauw samen met docenten, experts uit het veld én mededeelnemers. Samen leren we van elkaar.

Na afloop heb je inzicht in het ziekteproces van jouw gewas. Ook heb je een protocol ontworpen om een biotoets te kunnen uitvoeren en deze in te zetten voor karakterisatie en veredeling.

Lees meer over de cursus BioAssays and Beyond (BAB) 

niveau
hbo
duur
5 maandelijkse bijeenkomsten
locatie
Amsterdam

Interesse in deze cursus? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de cursusinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Nelleke Kreike
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Nelleke
T: 06 2111 5471 | 088 466 30 30
E: nelleke.kreike@inholland.nl

Is dit de cursus voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven