-
Over Inholland Academy

Online, vrijdag 15 september 2023
overige lesdata: vrijdag 22 en 29 september 2023
NB: het theoretische deel van de module wordt online verzorgd, het praktijkdeel fysiek op Inholland Delft, met inachtneming van de coronamaatregelen
2,5 dag
28 SBU
certificaat Inholland Academy/MOA
€ 1.295 (vrijgesteld van BTW)
Handig om te weten:
module
post-hbo
Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) en onderzoeker aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgt hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.
Vera van Stokkom is docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie). Daarnaast is zij hoofdonderzoeker van het onderzoek Sensory & Consumer Research waarin zij, in nauwe samenwerking met een aantal voedingsmiddelenbedrijven, onderzoek doet naar sensorische onderzoeksmethodieken. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research.
Deze module wordt afgesloten met een examen en assessment.
Brinkman, J.H.M. (2020, 6e herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam , CLOU
Kilcast, D. (2010) Sensory Analysis for Food and Beverage Quality Control A Practical Guide, Woodhead Publishing
Diverse artikelen (bij de prijs inbegrepen)
Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande modules:
Sensorisch Onderzoeker A
Sensorisch Onderzoeker B
Sensorisch Onderzoek: Kwaliteitscontrole
Sensorisch Onderzoek: Productontwikkeling
Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.
Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.
Download brochure
Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl
Vraag het Martijn
T: 06 1112 7371
E: martijn.haas@inholland.nl
Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!