Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling

Locaties en startdata

Online, vrijdag 15 september 2023
overige lesdata: vrijdag 22 en 29 september 2023

NB: het theoretische deel van de module wordt online verzorgd, het praktijkdeel fysiek op Inholland Delft, met inachtneming van de coronamaatregelen


Duur

2,5 dag

Studiebelasting

28 SBU


Waardepapier

certificaat Inholland Academy/MOA

Investering

€ 1.295 (vrijgesteld van BTW)

Handig om te weten:

  • Vraag tot € 1.000 euro STAP-budget aan, dit kan per persoon 1 keer per jaar.
  • De prijzen van onze opleidingen worden per 1 januari 2023 verhoogd. Schrijf je jezelf voor 31 december 2022 in? Dan profiteer je nog van het huidige tarief. Vanaf 1 januari gelden de dan gepubliceerde prijzen.
  • Als je in termijnen wilt betalen, bekijk dan hier de mogelijkheden.


Type

module


Niveau

post-hbo

Docenten Harry Vogel en Vera van Stokkom

Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) en onderzoeker aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgt hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.

Vera van Stokkom is docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie). Daarnaast is zij hoofdonderzoeker van het onderzoek Sensory & Consumer Research waarin zij, in nauwe samenwerking met een aantal voedingsmiddelenbedrijven, onderzoek doet naar sensorische onderzoeksmethodieken. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research.

 

Toetsing

Deze module wordt afgesloten met een examen en assessment.

Belangrijkste literatuur

Brinkman, J.H.M. (2020, 6e  herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam , CLOU 
Kilcast, D. (2010) Sensory Analysis for Food and Beverage Quality Control A Practical Guide, Woodhead Publishing
Diverse artikelen (bij de prijs inbegrepen)

Samenwerkingsverband

Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande modules:

Sensorisch Onderzoeker A
Sensorisch Onderzoeker B
Sensorisch Onderzoek: Kwaliteitscontrole 
Sensorisch Onderzoek: Productontwikkeling

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure



Bel of mail opleidingscoördinator Rowena Smit voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl

Bel of mail opleidingsadviseur Martijn Haas voor persoonlijk opleidingsadvies en maatwerkvragen:

Vraag het Martijn
T: 06 1112 7371
E: martijn.haas@inholland.nl

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven