Opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn - Noord-Nederland

Word in Noord-Nederland een spil in de zorg voor kwetsbare ouderen.

Steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig. Tegelijkertijd kampen veel ouderen met (hoog)complexe problematiek. In Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe en de Kop van Overijssel) willen organisaties de kwetsbare, complexe ouderenzorg in de eerstelijn goed organiseren. De wijkverpleegkundige (WV) en de praktijkondersteuner ouderenzorg in de huisartsenpraktijk (POH Ouderen) spelen hierin een belangrijke rol en werken nauw met elkaar samen.

De Doktersacademie in Heerenveen, Stethos Opleidingen & Trainingen in Leeuwarden en Inholland Academy in Noord-Holland zijn een samenwerking aangegaan, waardoor het mogelijk is geworden in de regio Noord-Nederland de opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn van Inholland Academy uit te voeren. Niet alleen scheelt dit reistijd voor de deelnemers, maar ook kan de expertise in én uit de regio worden benut om het professionele netwerk op het gebied van ouderenzorg te verstevigen.

De post-hbo opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn Noord-Nederland richt zich op de rol van de WV en POH ouderen.  Je verdiept je in onderwerpen als verouderingsproblematiek, kwetsbaarheid, vraagverheldering, vroegsignalering, afstemming in de zorg, multidisciplinair samenwerken, MDO, persoonsgerichte zorg, samenwerken met behulp van een (digitaal) zorgbehandelplan met persoonlijke streefdoelen en het projectmatig verbeteren van de kwaliteit van de ouderenzorg.

Lees meer over de post-hbo opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn - Noord-Nederland

niveau
post-hbo
duur
13 bijeenkomsten in 1 jaar
locatie
Heerenveen

Roos Walraven, opleidingscoördinator Inholland Academy, vertelt jou in onderstaande video alles over de inhoud, werkwijze én kracht van de post-hbo opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl
Aanwezig: ma, di, woe (tot 12.00 uur) en do

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Judith Loogman:

Vraag het Judith
T: 06 2911 8971
E: judith.loogman@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven