Opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH 1jr)

Toelating POH 1jr post-hbo

De eenjarige opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk is bedoeld voor:

  • hbo- verpleegkundigen
  • inservice plus-verpleegkundigen (verpleegkundigen met een inservice A verpleegkunde opleiding die door vervolgopleidingen en aantoonbare activiteiten in de verpleging het hbo werk- en denkniveau hebben verworven)

Let op: stage is een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Je volgt een verplichte stage van minimaal 8 uur per week, gedurende het hele jaar. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplaats. Voor de start van de opleiding moet deze plek bekend zijn.

Voortraject post-hbo opleidingen Verpleegkunde

Speciaal voor mbo-verpleegkundigen en doktersassistenten bieden wij het voortraject post-hbo opleidingen Verpleegkunde aan. Hiermee leg je een sterke basis voor de post-hbo opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk.


Maatwerk/zij-instroom met een andere hbo-vooropleiding in de zorg

Heb je een ander hbo-diploma in de zorg, met werkervaring, dan is het wellicht ook mogelijk om in te stromen in de POH-opleiding. Hierbij kijken we of je beschikt over: voldoende kennis van anatomie, fysiologie, pathologie op hbo-niveau, methodisch werken en onderzoekend vermogen, ervaring met individuele patiëntenbegeleiding, reflecterend vermogen en een zelfstandige leerhouding. Neem hiervoor contact op via gsw.academy@inholland.nl 


Opleiding Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk

Voor praktijkondersteuners (somatiek, ouderenzorg en GGZ) met minimaal 2 jaar werkervaring als POH in de huisartsenpraktijk verzorgen wij ook de opleiding Palliatieve en oncologische praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven