Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (voor minorstudenten Inholland)

Unieke, zelfstandige positie in de huisartsenpraktijk

De huisartsenzorg verandert: huisartsen gaan nauwer samenwerken met ondersteunend personeel. Als praktijkondersteuner neem jij een unieke, zelfstandige positie in, naast de huisarts en doktersassistente. Jij signaleert, controleert, biedt preventie, stimuleert zelfmanagement en geeft voorlichting over e-healthprogramma’s en ICT-ondersteuning. Ook speel je een belangrijke rol in de huisartsenzorg voor patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, COPD en astma.

De praktijkondersteuner in de huisartsenzorg (POH’er) richt zich op de zorg voor volwassenen en ouderen. Tijdens deze verkorte post-hbo opleiding, speciaal ontwikkeld voor studenten uit de hbo-opleiding Verpleegkunde (minor POH) van Inholland, richt je je op de praktijk van de POH’er.

Lees meer over de verkorte post-hbo opleiding POH

niveau
post-hbo
duur
6 tot 12 maanden
locatie
Online

Praktijkondersteuner Huisartsenzorg Marc Mulder deelt in onderstaande video zijn persoonlijke ervaringen met de opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk. Bel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl
Aanwezig: ma, di, woe (tot 12.00 uur) en do

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Judith Loogman:

Vraag het Judith
T: 06 2911 8971
E: judith.loogman@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven