Echografie opleiding

Programma opleiding Echografie

In het kort bestaat de opleiding uit een tweetal modules, met eventueel de online zelfstudie Voorbereidingsfase Advanced Practice Echografie voorafgaande aan het studiejaar.

De opleiding bestaat uit een mix van theorie- en praktijklessen op woensdagmiddag en vroeg in de avond. Anatomie, fysiologie, pathologie en beeldherkenning komen aan bod evenals klinisch redeneren en ondersteunde lessen zoals het interpreteren van lab-waarden, wetenschappelijk schrijven, echografisch onderzoek bij kinderen en ergonomie.

De opleiding Echografie is als volgt opgebouwd:

  • Voorbereidingsfase Advanced Practice Echografie is een online zelfstudie via ons leerportaal Moodle die voorziet in het verkrijgen van de benodigde voorkennis om de Advanced Practice opleiding te kunnen volgen (sterk aanbevolen als men geen MBRT-diploma bezit, aanbevolen als men wél een MBRT-diploma bezit).
  • Advanced Practice Echografie 1 omvat een inleiding in de vaatdiagnostiek, het echografisch onderzoek van de organen en bloedvaten in het abdomen (inclusief buikwand en tractus digestivus) en echografisch onderzoek van de hals.
  • Advanced Practice Echografie 2 omvat het echografisch onderzoek van de schouder, knie, pols, enkel, elleboog, heup en de nervi van de bovenste- en onderste extremiteiten.

Indien je de opleiding Echografie graag wilt volgen maar niet in het bezit bent van een MBRT- of andersoortig diploma met betrekking tot echografie (bijvoorbeeld VDL, echocardiografie of gynaecologie/obstetrie) is het vooraf volgen van de online zelfstudie Voorbereidingsfase Advanced Practice Echografie sterk aanbevolen.

Bijzonderheden

De opleiding Echografie kan worden gevolgd als vakspecifiek onderdeel van de Master Medical Imaging and Radiation Oncology (MIRO). Inholland Academy biedt delen van deze opleiding ook als incompanytraining aan.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure