Protonentherapie Treatment Planning

Programma module Protonentherapie Treatment Planning

In de module Protonentherapie Treatment Planning ga je aan de slag met een reeks van praktische oefeningen en interactieve discussies om het begrip van protonenbehandelingsplanning te verbeteren. Je hebt op afstand toegang tot de Raystation(Raysearch)-planning software, waardoor je de opdrachten gemakkelijk vanuit huis of je werk kunt uitvoeren. De module omvat vier opdrachten waarbij je zelf een protonenplan maakt en deze vergelijkt met een fotonenplan. Hierdoor kun je kennis en vaardigheden in een praktische setting toepassen. Ook werk je aan een eindtoets met een specifieke protonenplanning van een patiëntcasus, welke bijdraagt aan de eindbeoordeling.

Interactieve opdrachten

Daarnaast biedt de module online en/of hybride groepssessies waarin de verschillende planningen en opdrachten worden gepresenteerd. Deze zijn gericht op diverse aspecten van protonenbehandelingsplanning, zoals fysische, radiobiologische, medische, technische, IGPT en onzekerheden. Voorafgaand aan elke sessie dien je een protonenplan voor te bereiden en te maken in Raystation en de overige zelfstudietaken te voltooien, zoals het lezen van interactieve documenten en het bekijken van weblectures. Tijdens de bijeenkomsten presenteer je jouw planningsresultaten en neem je actief deel aan discussies met mededeelnemers, de docent en klinische experts. Deze interactieve opdrachten verdiepen het begrip van protonenbehandelingsplanning en stimuleren samenwerkend leren binnen de groep.

We nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze leerreis terwijl we jouw zullen begeleiden bij het doorgronden van de complexiteit van protonenplanning!

Keuzemodule

Je kunt de module Protonentherapie Treatment Planning als keuzemodule opnemen binnen de masteropleiding Medical Imaging/Radiation Oncology.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven