Opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs

Docent Jeroen Huikeshoven


“Fantastisch als gymleerkrachten blijven groeien in hun vak”

Jeroen Huikeshoven is docent aan de pabo van Inholland in Alkmaar. Hij volgde zelf de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding en geeft ook les op een middelbare school. Daarvoor gaf hij 25 jaar les in het basisonderwijs. 

Goede relatie

"Ik ben tot op het bot gemotiveerd om ervoor te zorgen dat kinderen van de groepen 3 tot en met 8 kwalitatief goed bewegingsonderwijs krijgen. Dat is ook de reden dat ik mijn kennis en ervaring wil overdragen aan een volgende generatie leerkrachten. Zelf heb ik 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt. Wat ik deelnemers vooral wil meegeven, is dat een goede relatie met een kind een voorwaarde is voor leren. Leren begint met een kind écht zien. De opleiding geeft deelnemers een bredere kijk op kinderen. Want in de gymles laat een kind andere kwaliteiten zien, wat nieuwe inzichten en mogelijkheden oplevert.

Motivatie

Deelnemers van Inholland Academy zijn gemotiveerde mensen die heel graag hun kennis willen vergroten. Ik vind het fantastisch om te zien als deelnemers nascholing blijven volgen om te groeien in hun vak. Qua belasting is de module prima te doen naast een volledige baan, helemaal als je ervoor gaat en enthousiast bent. Wel vraagt deze module om een gemotiveerde student die passie heeft voor bewegingsonderwijs. In elk geval is het de investering meer dan waard.  

Master your mindset

Wie mij inspireren? Op zakelijk vlak vooral mijn vakcollega’s bewegingsonderwijs. Thuis krijg ik inspiratie van mijn vrouw, kinderen en vrienden. Ook het boek Master your mindset van Michael Pilarczyk zet me aan het denken. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig met kitesurfen en mountainbiken. Ook ga ik graag op pad met de camper. Ik hoop op die manier lang en prettig gezond te blijven!"

Jeroen Huikeshoven
docent opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven