Opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs

Docent Wim Kaandorp


“Bewegingsonderwijs is het mooiste vak dat er is.”

Wim Kaandorp is vakleerkracht bewegingsonderwijs. Bij Inholland verzorgt hij sinds 2007 de leergang Bewegingsonderwijs voor de Pabo en twee bijeenkomsten voor de specialisatie Jonge Kind.

Bewegen is een feest

"Mijn passie ligt bij bewegen. Ik vind het geweldig om te kijken naar bewegende jonge kinderen, hoe onbevangen en vol enthousiasme ze iets oppikken. Het is mooi om te zien wat het doet met kinderen als ze op hun niveau kunnen bewegen en de vrijheid krijgen om te ontdekken. Bewegen hoort voor alle kinderen een feest te zijn. Uiteraard vind ik bewegingsonderwijs het mooiste vak en daarom breng ik het graag op collega’s over.

Belangrijke rol

Ik vind het hartstikke leuk om te werken met sportieve leerkrachten die het belang van bewegen inzien. Ze zijn enthousiast, maar ook kritisch en zorgen ervoor dat wij als docenten alert blijven op ontwikkelingen. Wat ik ze wil overbrengen, is dat alle kinderen op hun eigen niveau en hun eigen tempo, veel en veelzijdig mogen bewegen. Wij spelen een belangrijke rol op scholen om bewegen op een hoger plan te brengen, tijdens de gymlessen, maar ook op het speelplein.

Leukste les

Tijdens de opleiding organiseren we ook praktijkdagen in de gymzalen van scholen. De kinderen krijgen dan les van enkele deelnemers en die lessen evalueren we later met elkaar. Het mooie is dat de basisschoolkinderen altijd zeggen dat het de leukste les is die ze ooit hebben gekregen! Want waar praten de kinderen over als ze later een reünie hebben? Vaak over alle activiteiten die ze ondernamen buiten de klas, dus ook zeker alle leuke beweegactiviteiten die er waren.

Juiste niveau

Als je deze opleiding volgt, heb je de gereedschappen in handen om alle kinderen een geweldige beweegtijd te geven. Je zult leren dat bewegingsonderwijs de laatste jaren enorm veranderd is. Vooral plezier en de juiste niveaus aanbieden is belangrijk. Als leerkracht moet je ieder kind op maat weten aan te spreken. Wie mij inspireren? Zeker mijn collega’s bewegingsonderwijs, die altijd enthousiast en vol ideeën zijn. Samen zetten we ons in voor kinderen in beweging!"
Wim Kaandorp

docent opleiding Vakbekwaamheid bewegingsonderwijs

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven