De post-hbo opleiding Burgerschapsonderwijs bestaat uit 10 bijeenkomsten waarin je achtereenvolgens onderstaande modules doorloopt:
Binnen de modules vinden de lessen zowel fysiek als online plaats. Bekijk hieronder met welke onderwerpen je per module aan de slag gaat.
We onderzoeken en analyseren verschillende invalshoeken, concepten en praktijken binnen burgerschapsonderwijs om zo te komen tot een heldere visie voor je eigen praktijk.
Tijdens deze module kijken we niet alleen naar de theorie achter burgerschap, maar ook naar de praktische toepassing ervan in ons dagelijks leven en in het onderwijs. We verkennen hoe we als individuen en als onderwijsgemeenschap kunnen bijdragen aan een samenleving waarin gelijkheid, diversiteit en participatie centraal staan.
In deze module verkennen we de essentiële bouwstenen die nodig zijn om een doordacht en effectief curriculum te ontwikkelen, gericht op het vormen van betrokken en verantwoordelijke burgers.
In deze module staan we stil bij het feit dat burgerschapsonderwijs niet alleen gericht is op het overbrengen van kennis, maar ook op het stimuleren van vaardigheden en attitudes die nodig zijn om actieve en verantwoordelijke wereldburgers te worden.
Het bereidt leerlingen voor op een complexe en snel veranderende wereld, waarin zij een positieve impact kunnen hebben op hun directe omgeving en daarbuiten. Wat vraagt dat van het onderwijs dat wij leerlingen aanbieden?
In deze module bedenk je hoe je burgerschapsonderwijs in je school doorontwikkelt, evalueert en verduurzaamt.
Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.
Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.
Download brochure
Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!