Kindercoach in het onderwijs opleiding

Wat doet een kindercoach in het onderwijs?

Als kindercoach in het onderwijs bied je kinderen sociaal-emotionele ondersteuning op het moment dat dit nodig is. Dit kan zijn op het moment dat een kind gewoon niet lekker in zijn of haar vel zit, maar ook na een ingrijpende gebeurtenis zoals een echtscheiding, ongeluk, verhuizing of het verlies van een geliefd familielid.  Hoe lang dit duurt, verschilt van kind tot kind. Soms is een gesprek waarin het kind de volle aandacht krijgt en zich helemaal kan uiten voldoende, soms duurt een traject een aantal weken. Waar het om gaat, is dat het kind weer steviger in zijn of haar schoenen komt te staan. Dit maakt van kindercoach in het onderwijs een dankbaar beroep.

Is er veel vraag naar kindercoaches in het onderwijs?

Ja, er is sprake van een groeiende vraag naar  kindercoaches in het onderwijs. Dit komt ook doordat er grote wachtlijsten zijn binnen de traditionele hulpverlening, zoals de jeugdzorg. Kindercoach in het onderwijs is dan ook een beroep met een grote baanzekerheid.

Hoe word je kindercoach in het onderwijs?

Een geschikte opleiding om jezelf te ontwikkelen tot kindercoach is de post-hbo opleiding Kindercoach in het onderwijs van Inholland Academy. Deze praktijkgerichte opleiding van 1,5 jaar is bedoeld voor leerkrachten, IB’ers, directies en gedragsspecialisten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. 

Kindercoach worden? Volg de post-hbo opleiding Kindercoach in het onderwijs bij Inholland Academy