Kijken naar gedrag

Docent Martine Jongewaard


"Mooi als je écht leert kijken naar gedrag"

Martine Jongewaard verzorgt bij Inholland Academy de module Kijken naar gedrag en de opleiding Gedragsspecialist. Wie haar inspireert? Johan Cruijff.

Echt kijken

"Je stapt zo makkelijk over gedrag heen, maar het is juist zo mooi om écht te kijken naar het gedrag van een kind en te onderzoeken wat daarachter schuilgaat. Vervolgens kun je er ook veel beter en gerichter naar handelen. Dat is wat volgens mij nog vaak in de praktijk ontbreekt. Ik hoop deelnemers te inspireren om meer te willen leren over het gedrag van kinderen. Dat is mijn grootste drijfveer als docent.

Oh ja!

Ik kan heel erg genieten van het overdragen van kennis en kunde. Het is mooi als je de praktijk naar het leslokaal kunt halen en samen komt tot de ‘oh ja’s!’. Juist als je een complex onderwerp aanpakt. Binnen de jeugdzorg heb ik veel studiedagen mogen verzorgen. En ook werkte ik als docent Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen in het mbo. Al die ervaring komt me in dit werk dus goed van pas.

Jip en Janneke

Gedrag kan best complex zijn, maar ik hoop dat ik de essentie van de theorie eenvoudig kan overbrengen. Dat is mijn doel althans, in ‘Jip en Janneke’-taal uitleggen wat zo belangrijk is. En ik hoop natuurlijk dat deelnemers en teams met de stof aan de slag gaan. Mijn stijl van lesgeven is enthousiast, tot in de puntjes verzorgd en uiteraard met wat humor.  Ik geniet van geïnteresseerde, bevlogen deelnemers die de durf hebben hun kijkrichting wellicht te veranderen.

Cruijffiaans

Wie ik bewonder? Johan Cruijff. Hij kon met zijn uitspraken simpelheid in complexiteit brengen. De uitspraak "Je gaat het pas zien als je het doorhebt" is zo'n voorbeeld. Logisch, denk je al snel, maar in de praktijk is het nog maar de vraag of we écht kijken. Johan Cruijff inspireert mij om met eenvoud en begrijpelijke taal te komen tot wat er écht toe doet."Martine Jongewaard
docent module Kijken naar gedrag

Terug naar Docenten

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven