Opleiding Vakspecialist drama

Deelnemer Bart Smulders over de post-hbo opleiding Vakspecialist drama


"Kinderen zetten stappen omdat mijn feedback verbetert"

Bart Smulders is leerkracht, dramacoach, ICT’er en Rots en Water trainer. Bij Inholland Academy volgde hij de opleiding Vakspecialist drama.     

Musical

"Als leerkracht en dramacoach heb ik al veel ervaring met het geven van dramalessen. Maar ik wilde me nog verder bekwamen. Inholland Academy is een van de weinige hogescholen waar je terechtkunt voor deze opleiding. De keuze was dus snel gemaakt. Mijn doel was om de kwaliteiten van mijn lessen te verhogen, meer inhoud en feedback te kunnen geven en meer handvatten te hebben bij het regisseren van de musical.

Feedback

De opleiding heeft me tot nu toe al veel gebracht. De docent leert ons bijvoorbeeld veel over pantomime, tableau vivant, verhalen vertellen en poppentheater. Ze is heel duidelijk in haar feedback op onze lesvoorbereidingsformulieren. Ik heb geleerd hoe ik goede en diepgaande feedback geef naar de kinderen toe. Dit heeft veel effect, want ik zie dat kinderen stappen maken. En daar doe ik het tenslotte allemaal voor.

Lachen

De opleiding is eigenlijk alles wat ik ervan verwachtte. Ik word vaak geïnspireerd door enthousiaste, empathische en actieve mensen, en onze docent is zo’n persoon. Leuk is dat er interessante gastdocenten langskomen en we heel veel praktijkoefeningen doen. Ook wordt er heel veel gelachen in de lessen. En plezier helpt om te leren."

Bart Smulders
deelnemer opleiding Vakspecialist drama

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven