Opleiding Vakspecialist muziek

Deelnemer Jany Hoornstra over de opleiding Vakspecialist muziek


"Dat je een passie voor muziek deelt, werkt verbindend"

Jany Hoornstra is leerkracht basisonderwijs op de Beatrixschool in Haarlem. Omdat ze zo van muziek houdt, volgde ze de post-hbo opleiding Vakspecialisatie muziek bij Inholland Academy.

"Als leerkracht in het basisonderwijs zit ik helemaal op mijn plek. Leuk vind ik dat je veel van je eigen talenten kwijt kunt in je vak. Ik heb veel affiniteit met muziek en daarom werd ik steeds vaker gevraagd ook muziekles te geven aan andere groepen. Voor wat meer kennis over muziekonderwijs besloot ik een post-hbo opleiding te gaan volgen. Dat geeft net dat beetje extra gewicht waarnaar ik op zoek was.

Meerstemmig zingen

Eigenlijk was elke les in Den Haag interessant. Er kwam vooral veel praktijk aan bod, zoals het samen meerstemmig zingen, wat altijd geweldig klonk. De andere deelnemers hadden net als ik een passie voor muziek. Dat je allemaal plezier haalt uit muziek delen met anderen, werkt verbindend. De docenten zijn zelf muziekspecialist en brachten hun eigen specifieke kennis met veel enthousiasme over.
 

Elkaar inspireren

Na afronding van de opleiding zijn we als groep nog een keer bijeengekomen voor een barbecue. Ik heb nog steeds contact met een studiegenoot van de opleiding. We hebben ook een app-groep met de deelnemers. Wat me leuk lijkt is om een soort inhoudelijke ‘follow-up’ met de andere deelnemers te organiseren. Zodat je elkaar kan inspireren met hoe we onze nieuwe kennis toepassen in de klas.

Verdieping

Al met al heb ik een stukje verdieping gevonden en meer geleerd over de verschillende muziekdomeinen. Ook heb ik geleerd te werken met het programma Muse-score. Dat was best een uitdaging, maar ik vind het fijn dat ik heb ontdekt hoe het werkt. Prettig aan deze opleiding vind ik dat het niet te lang duurt en de lessen om de week zijn. Dat maakt het laagdrempelig en daardoor houd je het goed vol naast je werk."

Jany Hoornstra
deelnemer post-hbo opleiding Vakspecialist muziek

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven