Opleiding Vakspecialist muziek

Deelnemer Lisanne van Duijn over de opleiding Vakspecialist muziek


"De avond van de opvoering kon ik alleen maar genieten"

Lisanne van Duijn volgde de post-hbo opleiding Vakspecialist muziek. Ze zit in het laatste jaar van de pabo aan Inholland en is druk bezig met afstuderen. Ze geeft les aan groep 7. 

"In de eerste twee jaar van de pabo keek ik altijd erg uit naar de muzieklessen. Ook het geven van muziekles aan kinderen vind ik erg leuk. Er ontstaat een andere sfeer, wat het klimaat in de klas positief beïnvloedt. Toen de muziekdocent van Inholland aangaf dat deze specialisatie zou beginnen en vroeg of ik wilde deelnemen, hoefde ik niet lang na te denken. Een extra uitdaging ga ik niet uit de weg!

Noten lezen

Ik zou mezelf niet zozeer als muzikaal omschrijven. Wel heb ik veel doorzettingsvermogen en ben ik snel enthousiast. Deze sterke punten kwamen goed van pas tijdens de opleiding. Mijn gitaarspel is verbeterd, ik heb noten leren lezen en ik heb veel inspiratie opgedaan voor mijn eigen muzieklessen. Ook heb ik meer geleerd over de didactiek en weet ik nu wat belangrijk is in muzieklessen.
 

Zes elementen

Tijdens de opleiding verdiep je je in zes elementen die bij muziek centraal staan: zingen, spelen, luisteren, bewegen, noteren en componeren. Je oefent met elkaar en doet ideeën op, zodat je jezelf verder ontwikkelt. Wat je tijdens de opleiding leert, neem je weer mee de praktijk in. Daarnaast moet je een aantal muzieklessen verzorgen en een portfolio maken. Je sluit de opleiding af met een muzikaal assessment, waarbij je je eigen ontwikkeling zichtbaar maakt.

Eindmusical

Een van de leukste onderdelen van de opleiding vond ik het begeleiden van een schoolactiviteit waarbij muziek centraal staat. Ik koos ervoor kinderen uit groep 8 te begeleiden bij de eindmusical. Ik hielp ze bij het zingen en bewegen, het verzinnen en aanleren van dansjes en het oefenen van solostukken. De avond van de opvoering kon ik niets anders doen dan genieten. Kippenvel!


Fijn gevoel

Momenteel sta ik vier dagen voor de klas als groepsleerkracht. Elke dag opnieuw zijn er allerlei uitdagingen, geen dag is hetzelfde. Dit is wat het vak zo leuk maakt. Ik vind het mooi om de kinderen elke dag iets nieuws bij te brengen en ze in een jaar tijd zo te zien groeien. Ik vind het heel belangrijk dat ieder kind met een fijn gevoel naar school mag en kan gaan. Daar span ik me echt voor in, onder andere door muziek in te zetten."

Lisanne van Duijn
deelnemer post-hbo opleiding Vakspecialist muziek

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven