Opleiding Schoolleider Basisbekwaam

Deelnemer Barbara van Kessel over Schoolleider Basisbekwaam

“Ik koos voor de opleiding Schoolleider Basisbekwaam, omdat ik als leerkracht merkte dat de combinatie van lesgeven en managementtaken mij meer uitdaging in mijn werk geeft. Veel van wat ik leer, kan ik direct in de praktijk toepassen, denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende invalshoeken van leiderschap, visiegericht werken en het ontwikkelen van de organisatie en mensen.

Ik ben eens per twee weken een dag op de opleiding en heb goed contact met de andere deelnemers. We hebben een groepje van vier mensen die bij elkaar in de buurt wonen en dat werkt fijn samen. Het grote pluspunt van deze opleiding is dat je niet met een cijfer wordt beoordeeld, maar dat een toetsopdracht wordt afgetekend met een voldaan. Daarnaast krijg je voldoende feedback en feedforward om jezelf te blijven ontwikkelen. Wel ervaar ik de opleiding als pittig, we hebben veel leeswerk en er zijn toetsopdrachten die ik niet altijd voor mijn werk kan gebruiken. Het onderwijs vraagt al veel van je en daarnaast heb ik drie jonge kinderen dus ik moet alles zo goed mogelijk inplannen. Het lukt wel en ik begin er steeds meer in te komen.

Normaal gesproken ben je als leerkracht heel erg met je klas bezig en nu met het beleid. Dat is leuk, leerzaam en ik vind het allemaal heel interessant. Je leert ook te reflecteren op je eigen handelen. Verder ga je dankzij deze opleiding op een heel andere manier naar je school kijken en ben je echt gefocust op het grote geheel. Of ik echt directeur wil worden, daar twijfel ik nog over, voor de klas staan is ook zo leuk! Volgend schooljaar ben ik in ieder geval twee dagen ambulant om de directeur te ondersteunen.”

Barbara van Kessel
Galvanischool Den Haag
deelnemer opleiding Schoolleider Basisbekwaam

Terug naar In het kort