Praktijkopleider/Praktijkbegeleider zorg en welzijn

Docent Linda van 't Hof


"Mijn wens is dat praktijkopleiders gaan zien wat een student nodig heeft"

Linda van ’t Hof is docent bij Inholland Academy. Ze verzorgt de modules ‘Beoordelen’ en ‘Opleiden’ in de post-hbo opleiding tot praktijkopleider Zorg en Welzijn. Daarnaast is Linda kwaliteitsverpleegkundige bij de Omring.

"Vroeger werkte bijna het hele gezin in de gezondheidszorg. Mijn keuze voor de zorg was dan ook geen verrassing. De zieke mens inspireert, fascineert en interesseert mij. Ik ben gaan zorgen en later ben ik daarover gaan vertellen tegen studenten. Ik bleef leren door me te verdiepen in de onderwerpen van het verpleegkundig beroep.

Waardevol

Wat ik leuk vind aan lesgeven bij Inholland is dat deelnemers in de opleiding Praktijkopleider Zorg en Welzijn allemaal heel gemotiveerd zijn en inzet tonen. De gesprekken die plaatsvinden tijdens de lessen zijn mij dierbaar en voor hen zeer waardevol. Er vindt ook veel uitwisseling plaats tussen de deelnemers. We delen van alles: ervaringen, problemen, oplossingen.

Skills ontwikkelen

Ik vind het belangrijk dat de praktijkopleiders handvatten krijgen om de studenten die zij gaan begeleiden te kunnen faciliteren in hun opleiding. En ik hoop dat ze gaan zien wat de student nodig heeft en dat zij de skills hebben ontwikkeld om daar een antwoord op te hebben. Geïnteresseerden voor deze opleiding daag ik uit nu al na te denken over criteria voor een praktijkbeoordeling. Want niets is zo lastig om gedrag meetbaar te beschrijven.

Online

Lesgeven tijdens de coronacrisis vond ik wel een uitdaging. Door de lockdown gaf ik eerst online les, waarbij er menig poes, kind of hond door het beeld kwam denderen. Ik vond het dan ook fijn om de deelnemers daarna in het ‘echt’ te ontmoeten.

Vakantie naar zon

Mijn ontspanning vond ik vroeger in medische thrillers, waarbij ik vooral de boeken van Robin Cook heb verslonden. Verder houd ik van wandelen, zumba, surfen op internet naar nieuwtjes en mijn grote favoriet: op vakantie gaan naar de zon. Mijn droom is dat ik wanneer ik met pensioen ga, tevreden terugkijk op mijn werkzame leven."

Linda van 't Hof
docent post-hbo opleiding Praktijkopleider zorg en welzijn

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven