Opleidingsbudget nodig? Lees hier 5 handige tips

Wil je graag een opleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen, maar heb je weinig of geen opleidingsbudget? Geen zorgen: voor veel van onze post-hbo opleidingen zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en subsidies waarmee je jouw opleidingsbudget flink kunt vergroten. Wij hebben hieronder 5 handige tips voor jou op een rij gezet.

1. Vraag STAP-budget aan voor jouw opleiding

Als werknemer, zelfstandige of werkzoekende kun jij nu bij het UWV een STAP-budget van maximaal € 1.000 aanvragen voor het volgen van een opleiding. Hiermee kun je jezelf verder ontwikkelen, beter worden in je vak en jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. STAP staat namelijk voor Stimulans ArbeidsmarktPositie. Vrijwel het complete opleidingsaanbod van Inholland Academy komt voor deze zeer interessante subsidieregeling in aanmerking.

2. Opleidingsbudget werkgever en CAO-afspraken scholing

Veel werkgevers reserveren opleidingsbudget voor hun medewerkers. Hiermee kunnen zij medewerkers financieel ondersteunen om kennis en vaardigheden op te bouwen. Het opleidingsbudget is een bedrag dat werkgevers elk jaar beschikbaar stellen voor opleidingen, cursussen en andere educatieve activiteiten. Sommige bedrijven bieden ook een volledig betaald opleidingsprogramma aan, waar hun medewerkers verschillende opleidingen kunnen volgen. Ook zijn in veel CAO’s concrete afspraken vastgelegd over scholing. Ga dus vooral met jouw leidinggevende in gesprek over de mogelijkheden.

3. Opleidingsbudget aanvragen? Bereid jezelf goed voor

Wil je opleidingsbudget aanvragen bij jouw werkgever? Gebruik dan een goede motivatiebrief. Leg uit wat de toegevoegde waarde is van de opleiding, voor jezelf en voor jouw werkzaamheden. Maar ook welke kansen deze biedt voor de organisatie. Vergeet uiteraard niet belangrijke praktische zaken als scholingskosten en studieduur te vermelden. Wees zo concreet mogelijk.  

4. Opleidingsbudget ontvangen? Gebruik eventueel een scholingsovereenkomst

Is je werkgever bang dat je na het afronden van je opleiding ergens anders gaat werken? Stel voor dat je in dat geval een deel van de opleidingskosten terugbetaalt. Leg dit vast in een scholingsovereenkomst. Dit voorkomt onnodige discussie bij een vertrek.

5. Woon je in Rotterdam? Vraag een scholingsvoucher aan

Woon je in de gemeente Rotterdam? Dan kun je nu bij Scholingsfonds010 een scholingsvoucher van maximaal € 2.500 aanvragen voor de financiering van jouw opleiding. Deze subsidie is een initiatief van de gemeente Rotterdam en bedoeld voor Rotterdammers die zichzelf willen bijscholen of omscholen, zodat zij hun kansen op duurzaam werk kunnen vergroten.

Kies voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy

Wij bieden jou meer dan 140 opleidingen op post-hbo niveau. Onze opleidingen sluiten aan op bachelorprogramma's en zijn sterk praktijkgericht. Je kunt kiezen uit 10 vakgebieden. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder het aanbod. 

Bekijk onze post-hbo opleidingen

Waarom kies je voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy?

  1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
  5. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
  6. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
  7. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030