Praktijkgerichte opleidingen in Rotterdam

Kies uit meer dan 35 opleidingen
en vraag tot € 2.500 subsidie aan!

Goed nieuws: als inwoner van de gemeente Rotterdam kun je nu bij het Scholingsfonds Rotterdam een scholingsvoucher van maximaal € 2.500 aanvragen voor de financiering van jouw opleiding. Deze subsidie is bedoeld voor Rotterdammers die zichzelf willen bijscholen of omscholen. Meer dan 35 van onze praktijkgerichte opleidingen komen hiervoor in aanmerking. Kies daarom nu je opleiding en zet de volgende stap in jouw ontwikkeling. 

Update 10 januari 2024: de Rotterdamse scholingsvoucher is gewijzigd!
Sinds 1 januari 2024 valt de Rotterdamse scholingsvoucher onder het Werkcentrum Rijnmond. Voor al je vragen over de scholingsvoucher en lopende scholingsaanvragen, kun je met hen contact opnemen. 

Bekijk onze opleidingen op locatie Rotterdam

Veelgestelde vragen over het Scholingsfonds Rotterdam

Wat is het Scholingsfonds Rotterdam?

Scholingsfonds010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam. Met een scholingsvoucher van het Scholingsfonds Rotterdam kunnen Rotterdammers van 18-65 jaar een scholingsvoucher van maximaal € 2.500 aanvragen voor de financiering van hun opleiding. Deze subsidie is bedoeld voor Rotterdammers die zichzelf willen bijscholen of omscholen, zodat zij hun kansen op duurzaam werk kunnen vergroten.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Om een scholingsvoucher te krijgen uit het Rotterdams Scholingsfonds moet aan een aantal voorwaarden zijn voldaan: 

 1. Je woont in de gemeente Rotterdam
  Er liggen 8 plaatsen in de gemeente Rotterdam: Europoort Rotterdam, Hoek van Holland, Hoogvliet Rotterdam, Maasvlakte Rotterdam, Pernis Rotterdam, Rotterdam, Rozenburg en Vondelingenplaat Rotterdam.
 2. Je bent 18 jaar of ouder
  De scholingsvoucher is er voor Rotterdammers die achttien jaar of ouder zijn en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt.
 3. Je hebt een positief scholingsadvies
  Het Leerwerkloket Rijnmond checkt je opleidingskeuze, bespreekt deze met jou en geeft scholingsadvies.
 4. De opleiding leidt tot betere baankansen in kansrijke sectoren
  Jouw aangevraagde opleiding moet leiden tot meer kansen op een beroep in een van de kansrijke sectoren in de Regio Rijnmond.
 5. Voorwaarden opleidingsniveau
  De scholingsvoucher kan worden ingezet voor scholing tot en met mbo-niveau 4, een duale opleiding op hbo-niveau, een associate degree opleiding of cursussen op hbo-niveau. Goed om te weten: de voucherregeling is sinds 1 januari 2023 verruimd, waardoor nu ook cursussen op hbo-niveau in aanmerking komen.
 6. Maximaal € 2.500
  De scholingsvoucher vergoedt maximaal € 2.500 per persoon per jaar. Als een opleiding duurder is, kan de aanvrager de kosten zelf betalen met via Ideal.

Bezoek de website van Scholingsvouchers010 voor alle informatie over de subsidieregeling.

Hoe vraag je de scholingsvoucher aan?

Als je al weet wat je wilt, kun je in de opleidingscatalogus van Scholingsvouchers010 direct je opleiding opzoeken en selecteren. Je hebt hier toegang tot opleidingen die in aanmerking kunnen komen voor de Rotterdamse scholingsvoucher.

Om in aanmerking te komen voor een scholingsvoucher, heb je een positief scholingsadvies van het Leerwerkloket Rijnmond nodig. Dit houdt in dat een scholingsadviseur jouw scholingsaanvraag inhoudelijk beoordeelt. De adviseur kijkt dan naar de voorwaarden uit de subsidieregeling, zoals: sluit je opleidingsniveau aan, beheers je de Nederlandse taal genoeg, en krijg je door de opleiding meer kans op werk.

Op de website van Scholingsvouchers010 lees je stap voor stap uitgewerkt wat je kunt verwachten.

Kun je de scholingsvoucher combineren met STAP-budget?

Nee, je kunt de scholingsvoucher van het Scholingsfonds Rotterdam niet combineren met subsidie vanuit STAP-budget.

Ik ontvang een WW-uitkering van het UWV. Kom ik dan in aanmerking voor de scholingsvoucher?

Ontvang jij een WW-uitkering van het UWV, dan heb je via het UWV ook een scholingsbudget. Indien je niet in aanmerking komt voor dit budget, kom je eventueel wel in aanmerking voor subsidie vanuit het Scholingsfonds Rotterdam. Hiervoor heb je een afwijzend besluit dan wel verklaring van het UWV nodig.

Mijn opleiding wordt aangeboden op een locatie buiten Rotterdam. Kan ik dan ook de scholingsvoucher aanvragen?

Ja, ook wanneer de opleiding van jouw keuze verzorgd wordt op een locatie buiten Rotterdam, kun je gebruikmaken van de scholingsvoucher. Mits je uiteraard aan de overige gestelde voorwaarden voldoet. 

Maak in onderstaande video kennis met Inholland Rotterdam

Waarom kies je voor een opleiding bij Inholland Academy in Rotterdam?

 1. Je kunt nu als inwoner van de gemeente Rotterdam tot € 2.500 subsidie aanvragen voor de financiering van jouw opleiding. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op de website van Scholingsfonds Rotterdam
 2. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
 3. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
 4. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
 5. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
 6. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
 7. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
 8. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op locatie Hogeschool Inholland Rotterdam

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030