Rotterdam,
28
oktober
2019
|
15:29
Europe/Amsterdam

#100days: Vier op een rij

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat Hogeschool Inholland Rotterdam het 100days-programma lanceerde, een programma waarbij alle eerstejaarsstudenten geholpen worden om de eerste 100 dagen van hun studie door te komen. Met dit jaar Yvonne Slok als nieuwe aanjager van #100days valt het programma nu onder het Studiesucces Centrum (SSC). De geest van het programma? Die blijft natuurlijk oud en vertrouwd, alleen met een vleugje Yvonne.

Wie is Yvonne?
Yvonne is al ruim 17 jaar werkzaam bij Hogeschool Inholland. Waar zij zelf begon als secretaresse, groeide zij uit tot medewerkster bij het praktijkbureau van de Pabo, terwijl ze deeltijd Communicatie studeerde. Ze heeft daarna een tijdje gewerkt bij het Servicepunt en is druk bezig geweest met het bieden van onderwijsondersteuning. Na het schrijven van een plan voor het opzetten van een Studiesucces Centrum is Yvonne dit jaar officieel begonnen als coördinator van die afdeling. Naast al dat is ze ook lid van de medezeggenschapsraad. Yvonne is dus erg betrokken bij de hogeschool. “Ik heb hierdoor veel contacten opgebouwd en geleerd om een nog positievere instelling te hebben. Dit wil ik ook naar anderen overbrengen, vooral door te zoeken naar een verbinding tussen iedereen. Het is belangrijk om iets te vinden wat we samen kunnen doen”.

Wat betekent het #100days programma voor jou?
“Het #100days programma is voor mij pas zinvol als het voor de studenten zinvol is en toegevoegde waarde heeft aan hun studie. Het programma biedt hulp voor extra ondersteuning voor studenten die lastig op weg komen, maar ook extra uitdaging voor studenten die juist nét wat extra’s nodig hebben”.

Hoe ziet het programma er dit jaar uit met een “vleugje Yvonne”?
“Dit jaar is het doel om nog meer studenten te motiveren en erachter te komen waarom ze wel of niet aanwezig zijn. Ik wil het programma leuker maken door de eerstejaarsstudenten meer te betrekken bij het programma. Ik hoor ze vaak zeggen dat ze het vooral leuk vinden om naar hun medestudenten te kijken. De workshops die eerst alleen door collega’s en externe sprekers of workshopleiders werden gegeven, worden nu dus ook door studenten zelf gegeven. Zo wil ik ze aansporen om ervaring op te bouwen en om samen te werken met docenten”.

Wat zou jij studenten aanraden deze 100 dagen?
“Het is leuk om te leren, geniet er ook van. Het helpt om iets te doen wat buiten je comfortzone ligt, omdat je daar veel van leert. Je hoeft het niet meteen goed te kunnen, maar het kan je uiteindelijk wel helpen. Je moet ook vooral kijken naar wat je aanspreekt. Een workshop die ik echt zou aanraden is de ‘money coaches’! Veel studenten hebben geldzorgen en geldproblemen. Het blijkt dat als je zorgen hebt, dat je tijdelijk minder slim en minder gefocust bent. Dat is ook heel logisch. We moeten met z’n allen proberen om dit soort onderwerpen bespreekbaar te maken”.

Waar kijk jij naar uit dit jaar?
“Het 100DagenFeest! De eerste honderd dagen van het studiejaar worden afgesloten met het ‘Nachttentamen’; we vieren dat iedereen die eerste 100 dagen (weer) door is gekomen. In de Maassilo met alle studenten en docenten. Er is een hele leuke line-up dit jaar en we hebben ook een techno podium”.

Wil je nog iets zeggen tegen de studenten?
“Het programma is er. Nu is het aan jullie om jullie ideeën zoveel mogelijk te uiten, want we horen graag van de studenten waar jullie ondersteuning en uitdaging bij nodig hebben”.

Kijk voor meer informatie over het 100days-programma op de website en meld je aan voor de activiteiten! 
 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.