Dag 1-100 

Alle begin is moeilijk. Een cliché. Maar wel waar. Vooral de eerste 100 dagen is het wennen. Wij helpen je er doorheen!

Als student moet je zelf de regie nemen over je studieloopbaan. Wij staan aan de zijlijn om je daarbij te helpen. Dat doen we je hele studietijd door, maar nog eens extra tijdens je eerste 100 dagen hier. Als je die goed doorkomt, rol je veel sneller en makkelijker door je studie heen. Dat zien we elk jaar weer. We bieden je daarom online een aantal handige tools aan. Deze zijn voor alle eerstejaarsstudenten, ongeacht welke opleiding je volgt. Doe jezelf een lol en pak ze aan. Neem een kijkje, meld je op tijd aan, laat je inspireren en geef jouw studie-skills een boost! 

Like onze #100days Facebookpagina en kom de eerste fase van je studie goed door! 

Overzicht aanbod en activiteiten

Wanneer? Wat? Aanmelden/Contact
Binnenkort beschikbaar Online trainingen Niet nodig
Elke dinsdag live om 08.40 uur Mindful breaks Niet nodig
Doorlopend Diversiteit en Kansengelijkheid Thom Maasdam
Doorlopend Online contact met een studentbuddy Mail het SSC
Doorlopend Online 1-op-1 coaching studievaardigheden Mail het SSC
Doorlopend Online 1-op-1 begeleiding bij studeren met een chronische lichamelijke ziekte  Mail studentendecaan Wendy Waijboer
Periode 1 beschikbaar Weblecture Plan je studie Niet nodig
Periode 1 beschikbaar Weblecture Budgetteren Niet nodig 
Periode 1 beschikbaar Weblecture Omgaan met schulden Niet nodig
Periode 1 Online activiteiten van de studentbuddy's om te helpen bij het studeren Niet nodig 
Woensdag 23 september 15.00 - 17.00 uur Online training Studeren met een depressie of een angststoornis Mail studentendecaan Wendy Waijboer (telefonische intake vooraf)
Vrijdag 2 oktober 10.00 - 12.00 uur Online workshop Studerende mantelzorgers Mail studentendecaan Wendy Waijboer
Dinsdag 15 december 13.00 - 15.00 uur  Online workshop Omgaan met uitstelgedrag Mail studentendecaan Wendy Waijboer
Periode 2: elke maandag 10.30 - 11.45 (start 9 november)
Periode 3: elke dinsdag 10.30 - 11.45 uur (start 2 februari)
Periode 4: vanaf 11 april (info volgt)
Online trainingstraject (7 weken) Omgaan met stress en faalangst Aanmelden (online intake vooraf)

 

Mis je iets in het aanbod, heb je suggesties of vragen? Neem dan contact op met het Studentsucces Centrum

Omschrijvingen

Online trainingen
Werken aan je ontwikkeling of je taalvaardigheid? Je laten inspireren, vaardigheden verbeteren of gebruik maken van je persoonlijke kracht? Maak gebruik van het trainingsaanbod en bepaal zelf wanneer, wat en hoe je leert!

Mindful breaks
Op initiatief van SUCH (Start Up Campus Haarlem) in samenwerking met HRM en het Lectoraat Studiesucces worden wekelijks deze mindful breaks georganiseerd. Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Sabine van Dijken. Sabine is een Inholland medewerker en mindfulness trainer en via deze weg wil zij haar bijdrage leveren in deze gekke tijd voor ons allemaal.
Deze mindful momenten bieden hopelijk wat rust en helderheid om een gezonde en bewuste respons te kiezen op alles wat nu op ons afkomt.

Diversiteit en Kansengelijkheid
​Inholland = Jezelf durven zijn. Wij zien diversiteit als kracht. Of het nu gaat om talenten, ambities, idealen of wie jij bent als student. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn, want dit draagt automatisch bij aan studiesucces. Ook aankomend studiejaar zet Thom Maasdam, ambassadeur diversiteit & kansengelijkheid, zichzelf in om dit thema bespreekbaar te maken. Heb je vragen of ideeën of wil je zelf een steentje bijdragen om diversiteit bespreekbaar te maken? Stuur hem dan een berichtje! 

Online contact met een studentbuddy
Neem contact met een studentbuddy van het Studentsucces Centrum als je ergens mee zit, een vraag hebt of gewoon even je ei kwijt wil!

Online 1-op-1 begeleiding bij studeren met een chronische lichamelijke ziekte
Heb jij een chronische ziekte zoals astma, diabetes of reuma? Ben je hierdoor bijvoorbeeld vaker vermoeid? Wil jij toch graag zo normaal mogelijk studeren en geen onnodige studievertraging oplopen? Neem dan contact op met de studentendecaan over de 1-op-1 begeleiding.

Weblecture Plan je studie
Het is best lastig om je hbo-opleiding in goede banen te leiden. Helemaal als je niet vooraf nadenkt over een goede planning. Je kunt aan de slag gaan, een mooi schema met een keurige planning maken, maar binnen de kortste keren loop je achter. Hoe zorg je voor een realistische planning, waarbij je ook nog tijd voor een sociaal leven, een bijbaantje en jezelf overhoudt?

In deze workshop krijg je tips en tricks om een goede planning op te stellen:
• (On)waarheden over plannen en leermethoden.
• Met welke factoren moet je rekening houden?
• Hoe stel je prioriteiten?
• Hoe pak je het zó aan dat het voor jou goed vol te houden is? 
• Hoe plan je tijdens een schriftelijk tentamen?

Handig om een overzicht van jouw gemiddelde studieweek bij de hand te hebben als je deze weblecture volgt: wat doe je globaal per dag in die week?

Weblecture Budgetteren
De Kredietbank Rotterdam voert de Wet op de Schulddienstverlening uit. Speciaal voor jongeren van 18 tot 27 jaar met een problematische schuld is er een Jongerenteam. Want wist jij dat de gemiddelde schuldenlast van jongeren momenteel € 23.640,00 bedraagt?! De weblecture Budgetteren gaat dieper in op wat budgetteren nu eigenlijk is en hoe je het moet doen. Ook wordt gekeken naar jouw gedrag als consument.

Weblecture Omgaan met schulden
De Kredietbank Rotterdam voert de Wet op de Schulddienstverlening uit. Speciaal voor jongeren van 18 tot 27 jaar met een problematische schuld is er een Jongerenteam. Want wist jij dat de gemiddelde schuldenlast van jongeren momenteel € 23.640,00 bedraagt?! In de weblecture Omgaan met schulden wordt aandacht besteed aan welke soorten schulden er zijn, hoe eenvoudig het is om ze te maken, hoe je ze kunt voorkomen en wat de Gemeente Rotterdam kan doen om jongeren te ondersteunen, om van deze schulden af te komen.

Online activiteiten van de studentbuddy’s om te helpen bij het studeren
De studentbuddy’s van het Studentsucces Centrum verzorgen online activiteiten om jou te helpen bij het studeren. Denk aan een workshop over online studeren, over samenwerken of over hbo-vaardigheden zoals plannen.

Online training Studeren met een depressie of een angststoornis
Ben jij somber of angstig? Heb jij moeite met opstaan, de online lessen volgen of naar school gaan? Wil jij toch graag bijblijven en geen onnodige studievertraging oplopen? Volg dan de online training Studeren met een depressie of angststoornis! Voorafgaand aan de training vindt een telefonische intake plaats.

Online workshop Studerende mantelzorgers
Ben jij mantelzorger? Belemmeren je mantelzorgtaken je studie? Of ben je bang dat je mantelzorgtaken je studie gaan belemmeren? Wil je geen of zo min mogelijk studievertraging oplopen? Neem dan deel aan de online bijeenkomst! 

Online workshop Omgaan met uitstelgedrag
Begin je steeds te laat aan je studietaken? Lopen je pauzes langer uit dan gepland? Laat je je gemakkelijk afleiden bij het studeren? Dan is deze workshop iets voor jou!

Online trainingstraject Omgaan met stress en faalangst
Heb je last van stress, zit perfectionisme je in de weg of heb je gevoelens van faalangst? In de training gaan we in op stress en faalangst en hoe je dat (h)erkent bij jezelf. Je krijgt handvaten om de spanning te verlagen. Je gaat aan de slag met de verkregen inzichten en handvaten. Let op: wanneer je na het online intakegesprek kiest voor deelname, betekent dit dat je de cursus in zijn geheel volgt. 

Handig om te weten: 

  • Inholland heeft een digitale bibliotheek, die je kunt vinden onder de tegel 'bibliotheekcollectie' op Iris. 
  • Alle studenten krijgen aan het eind van het eerste jaar een Bindend Studieadvies (BSA).
  • Studenten die in Rotterdam wonen kunnen gratis juridisch advies krijgen via Rechtswinkel010.
  • Studentendecanen bieden je hulp en advies bij je studie.
  • Twijfel je over je studiekeuze of heb je vragen over (vervolg)opleidingen? Neem dan contact op met onze studiekeuzeadviseur Jessica Westenberger.
  • Het intranet van Inholland heet Iris. Op Iris, onder Weten & Regelen, vind je veel informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Heb je vragen over Inholland Rotterdam?

Wij staan je graag te woord!

Telefoon
0104392222